لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۵

آمریکا از چین خواست به «جنایت» علیه اقلیت‌ها پایان دهد


به دنبال انتشار گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره اقدامات دولت چین علیه اقلیت‌ها در استان سین‌کیانگ چین، کاخ سفید روز پنجشنبه از چین خواست به «جنایت‌هایش» علیه اقلیت اویغور پایان دهد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، از گزارش کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره چین استقبال کرده و گفته است، باید به بازرسان مستقل اجازه داده شود به استان سین‌کیانگ سفر کنند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد، حکومت چین در جریان اقدامات خود علیه مسلمانان اویغور و سایر اقلیت‌های قومی در سین‌کیانگ ممکن است مرتکب «جنایات علیه بشریت» شده باشد.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، تصریح کرده است با توجه به گستردگی موارد بازداشت‌های خودسرانه و تبعیض‌آمیز اویغورها و سایر گروه‌های مسلمان٬ این اقدامات «ممکن است به منزله جنایت‌های بین‌المللی و به ویژه جنایت علیه بشریت باشد.»

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای ضمن استقبال از گزارش کمیسر عالی سازمان ملل گفته است، این گزارش نگرانی‌ها را در خصوص نسل‌کشی و جنایاتی که چین علیه اویغورها مرتکب شده است، عمیق‌تر می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرده است که واشینگتن به تلاش‌های خود برای پاسخگو کردن پکن ادامه خواهد داد.

آنتونی بلینکن گفته است: «از جمهوری خلق چین می‌خواهیم که زندانیانی را که به ناحق بازداشت کرده است، آزاد کند، اطلاعات درباره ناپدیدشدگان را منتشر کند، و به بازرسان مستقل اجازه دسترسی کامل و بدون مانع به سین کیانگ، تبت و سراسر جمهوری خلق چین را بدهد.»

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، نیز گفته است، گزارش سازمان ملل اسناد هولناکی از اقدامات چین که می‌تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود، ارائه می‌کند و چین را در برابر چشمان جامعه بین الملل شرمسار کرد.

لیز تراس اضافه کرده است: «ما به همکاری با شرکای بین المللی برای تغییر دادن رفتارهای چین و پایان دادن فوری به نقض وحشتناک حقوق بشر در سین‌کیانگ ادامه خواهیم داد.»

بر اساس گزارش نهادهای بین‌المللی و دولت‌های غربی، چین بیش از یک میلیون نفر از ترک‌های مسلمان اویغور ساکن منطقه سین‌کیانگ را در اردوگاه‌های کار اجباری بازداشت کرده و در تلاش برای «نسل‌کشی» ساکنان این منطقه است.

از سوی دیگر، گزارش‌هایی نیز از «عقیم» کردن اجباری زنان، شکنجه و شستشوی مغزی بازداشتی‌ها، همچنین استفاده از آن‌ها به عنوان نیروی کار ارزان در این منطقه منتشر شده است.

چین منکر وجود اردوگاه‌های اجباری است و آنها را «مراکز بازپروری و آموزشی» برای مبارزه با «افراط‌‌گرایی» می‌نامد و مدعی است با افرادی که در این مراکز هستند بدرفتاری نمی‌شود.

XS
SM
MD
LG