وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۱۹ مرداد از تحریم افراد حقیقی و حقوقی بیشتری در بلاروس بهدلیل حمایت از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین خبر داد و گفت تحریمشدگان با مشارکت در تولید تجهیزات نظامی و حملونقل کالا، به جنگ روسیه علیه اوکراین کمک می کنند.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت ۱۹ فرد، ۱۴ موسسه و شرکت و یک هواپیما در بلاروس را تحریم کرده است.
ساير اهداف تحریمهای جدید واشینگتن علیه بلاروس افرادی هستند که به فرار موسسات و صنایع نظامی از تحریمها و یا درآمدزایی برای حلقه نزدیکان الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس، کمک میکنند.
این اقدام براساس فرمان اجرایی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در سال ۲۰۰۲ اتخاذ شد که هدف اولیه آن قبل از شروع تهاجم نظامی روسیه به اوکراین اعمال فشار به حکومت لوکاشنکو بهدلیل سرکوب منتقدان و مخالفان بود.
الکساندر لوکاشنکو که حدود ۳۰ سال بیوقفه در قدرت بوده، اتهام سرکوب مخالفان را تکذیب کرده است.
یکی از اهداف این تحریمها شرکتی به نام «پِلنگ»، یکی از مهمترین تولیدکنندههای قطعات فضاپیما، ماهواره و خودروهای نظامی است.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود گفت این شرکت یکی از شرکای صنعتی و فناوری مهم روسیه است.
به گفته مقامات آمریکایی، تحریمهای جدید در همکاری با دولتهای بریتانیا و کانادا وضع شدهاند.
وزیرخارجه کانادا نیز روز جمعه اعلام کرد که دولت این کشور ۱۰ فرد و شش موسسه و شرکت را در بلاروس «در واکنش به مشارکت آنها در تداوم سیستماتیک نقض حقوق بشر» تحریم کرده است.
دولت بریتانیا نیز گفت این اقدام هماهنگ در چهارمین سالگرد انتخابات ریاستجمهوری «متقلبانه» سال ۲۰۲۱ در بلاروس به اجرا گذاشته شد.
اکثر کارشناسان مستقل معتقدند که الکساندر لوکاشنکو در آن انتخابات از نامزد مورد حمایت مخالفان شکست خورد.
آقای لوکاشنکو به کمک متحدش، ولادیمیر پوتین، با سرکوب اعتراضات به تقلب در انتخابات که چند ماه ادامه یافت و دستگیری هزاران نفر از معترضان توانست در قدرت باقی بماند.