لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۲

سی‌ان‌ان: ایران در روزهای آینده اقدام به پرتاب موشک خواهد کرد


تصویری که رسانه‌های ایران از موشک ماهواره‌بر سیمرغ منتشر کردند - عکس از بایگانی
تصویری که رسانه‌های ایران از موشک ماهواره‌بر سیمرغ منتشر کردند - عکس از بایگانی

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان می‌گوید مقام‌های آمریکایی با استناد به تصاویر محرمانه‌ به این ارزیابی رسیده‌اند که جمهوری اسلامی در روزهای آینده اقدام به شلیک یک موشک خواهد کرد که «احتمالا از سوی ایران به عنوان موشک ماهواره‌بر معرفی خواهد شد اما آمریکا آن را در راستای توسعه برنامه موشکی این کشور قلمداد می‌کند».

این گزارش به نقل از چند مقام آمریکایی گفته است اگرچه تهران ادعا خواهد کرد که پرتاب این موشک صرفا اهدافی صلح‌طلبانه دارد، اما در برنامه پرتاب این موشک از همان فناوری مورد نیاز موشک‌های بالستیک میان‌قاره‌ای استفاده شده است که به جمهوری اسلامی امکان حمله به خاک آمریکا در آینده را خواهد داد.

به گزارش سی‌ان‌ان، تصاویری که شرکت «پلنت لبس» و مؤسسه «میدلبری» به این رسانه ارائه کرده‌اند، نشان می‌دهد فعالیت‌ها در محلی که قرار است موشک ایران از آنجا شلیک شود اخیرا افزایش چشمگیری یافته است.

بنابر همین گزارش، دیو اشمرلر، یکی از پژوهشگران ارشد مؤسسه «میدلبری» با اشاره به اینکه «ظاهرا دارند خود را برای پرتاب موشک آماده می‌کنند»، در عین حال احتمال داد که پرتاب این موشک ارتباطی با برنامه موشک‌های بالستیک ایران نداشته باشد و صرفا برای ارسال ماهواره بهینه‌سازی شده باشد.

ایران هنوز واکنشی به گزارش سی‌ان‌ان نشان نداده اما کمتر از سه هفته پیش محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، در توئیترش نوشته بود که «آزمایش‌های نهایی ماهواره مخابراتی ناهید ۱» به پایان رسیده است.

ایران اواخر دی‌ماه پارسال اقدام به پرتاب ماهواره‌ای به نام «پیام» کرد اما این اقدام ناکام ماند و ماهواره در نهایت در مدار زمین قرار نگرفت.

کمتر از یک ماه پس از آن، هفدهم بهمن، رسانه‌های آمریکایی بر اساس تصاویر ماهواره‌ای گزارش دادند که ایران بار دیگر تلاشی ناموفق برای پرتاب ماهواره به فضا داشته است.

سال گذشته روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از برخی مقام‌های پیشین و فعلی دولت آمریکا گزارش داد که کاخ سفید برنامه‌ای محرمانه برای مقابله با برنامه موشکی جمهوری اسلامی دارد.

در پی انتشار این گزارش محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، ناموفق بودن پرتاب ماهواره ایرانی بر اثر «خرابکاری آمریکا» را «نامحتمل» ندانست اما گفت: «هنوز نمی‌دانیم و باید آن را بدقت بررسی کنیم».

پس از آن نیز امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوا-فضای سپاه پاسداران، گفت: «دشمن با ارسال برخی وسایل و قطعات خاص به دنبال نفوذ به ساختار تسلیحاتی کشور بود».

توافق برجام برنامه موشکی ایران را «ممنوع نمی‌کند» و تنها از جمهوری اسلامی «می‌خواهد» که از فعالیت‌هایی که به تولید، توسعه و نگهداری موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای منجر شود بپرهیزد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که به شدت از این توافق هسته‌ای انتقاد می‌کند یکی از دلایل خروج واشینگتن از برجام را عدم حل و فصل برنامه موشکی ایران عنوان کرده است.

بسیاری از مقامات امنیتی و وزارت دفاع ایالات متحده می‌گویند که ایران در حال افزایش برد و دقت موشک‌های خود است و این امر تهدیدی بالقوه علیه نیروهای آمریکایی در منطقه و متحدان آمریکا است

منابع: سی‌ان‌ان، آسوشیتدپرس، توئیتر و رادیو فردا؛ س.ن /ج
XS
SM
MD
LG