شورشیان حوثی مورد حمایت حکومت ایران در یمن، روز جمعه سوم اردیبهشت، از حمله پهپادی به یک پایگاه هوایی و تاسیسات نفتی عربستان خبر دادند.
به عقیده برخی تحلیلگران، حمله اخیر نشان میدهد که تلاشهای دیپلماتیک تا به اینجای کار برای پایان دادن به جنگ شش ساله یمن به شکست منجر شده است.
سخنگوی نظامی حوثیها در توییتر اعلام کرد که با دو پهپاد اماکن حساسی در پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه «خمیس مشیط» در استان عسیر را هدف قرار دادهاند.
او همچنین از یک حمله پهپادی به آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان، در استان جازان واقع در جنوب غرب عربستان سعودی خبر داد. این سخنگو بعدتر اعلام کرد که سومین حمله پهپادی حوثیها به پایگاه هوایی ملک خالد نیز انجام گرفته است.
اوایل روز جمعه، تلویزیون حکومتی سعودی به نقل از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان گزارش داد که شهر خمیس مشیط، جاییکه پایگاه هوایی مزبور در آن قرار دارد، هدف اصابت دو پهپاد انفجاری قرار گرفته است.
حوثیهای یمن از سال ۹۴ بر بخشهای زیادی از این کشور بهویژه صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کردهاند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثیها شده است.
همزمان با روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، فشارها بر ریاض برای پایان دادن به بحران یمن افزایش یافته است. در همین حال، در هفتههای اخیر، حوثیها حملات موشکی و پهپادی به عربستان سعودی را تشدید کردهاند.
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن روز اول اردیبهشت، حمایت جمهوری اسلامی از حوثیهای یمن را «قابل توجه و مرگبار» خواند. تیم لندرکینگ به قانونگذاران آمریکایی گفت که بهنظر نمیرسد تهران قصد حمایت از راه حلی سازنده برای پایان دادن به این منازعه داشته باشد.
او متوقف کردن کشتیهای حامل تسلیحات ارسالی از سوی حکومت ایران برای گروه حوثیهای یمن را کاری «دشوار» توصیف کرد.
جنگ یمن تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار کشته برجای گذاشته است، از جمله ۱۳ هزار غیرنظامی که بهدلیل حملات هوایی جان خود را از دست دادهاند. دهها هزار کودک نیز به دلیل قحطی جان باختهاند.
یمن با بزرگترین بحران بشری در زمینه قحطی دستوپنجه نرم میکند.