احمدی نژاد: پیروزی بزرگی نصیب ملت ایران شد

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، گزارش سازمان های اطلاعاتی آمريکا را که در آن گفته شده ايران برنامه ساخت سلاح هسته ای خود را در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده، «پيروزی بزرگ» برای ايران توصيف کرد.

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، گزارش سازمان های اطلاعاتی آمريکا را که در آن گفته شده ايران برنامه ساخت سلاح هسته ای خود را در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده، «پيروزی بزرگ» برای ايران توصيف کرد.


به گزارش خبرگزاری ها، آقای احمدی نژاد در سخنانی که از تلويزيون دولتی ايران در صبح روز چهارشنبه پخش شده، گفته است: «شما گزارش سازمان های اطلاعاتی آمريکا را ديديد. اين گزارش تلاش دارد تا آمريکا را از بن بست برهاند، اما همچنين اعلام پيروزی ملت ايران در برابر قدرت های بزرگ نيز هست.»


اين در حالی است که سازمان ملی برآوردهای امنيتی آمريکا National Intelligence Estimate روز دوشنبه در آخرين گزارش خود تصريح کرده بود که جمهوری اسلامی ايران تا سال ۲۰۰۳ ميلادی در تلاش بوده تا سلاح هسته ای توليد کند، اما اين تلاش ها را چهار سال پيش متوقف کرده است.


  • «اگر شما می خواهيد که بازی جديدی را شروع کنيد، ملت ايران ايستادگی خواهد کرد و ذره ای عقب نخواهد نشست. اگر می خواهيد به عنوان دشمن با ما مذاکره کنيد، ملت ايران با ايستادگی خود شما را مغلوب خواهد کرد. اما اگر مبنا دوستی و همکاری باشد، ملت ايران، برگترين دوست شما خواهد بود.»
احمدی نژاد

در اين گزارش همچنين تاکيد شده که اگر ايران کماکان به غنی سازی اورانيوم ادامه دهد، در فاصله سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به توانايی ساخت سلاح هسته ای دست خواهد يافت.


رييس جمهوری ايران گفت در صورتی که طرف مقابل، «رويه دوستانه ای» در پيش بگيرد، تهران حاضر تا درباره برنامه هسته ای خود مذاکره کند.


آقای احمدی نژاد گفت: «اگر شما می خواهيد که بازی جديدی را شروع کنيد، ملت ايران ايستادگی خواهد کرد و ذره ای عقب نخواهد نشست. اگر می خواهيد به عنوان دشمن با ما مذاکره کنيد، ملت ايران با ايستادگی خود شما را مغلوب خواهد کرد. اما اگر مبنا دوستی و همکاری باشد، ملت ايران، برگترين دوست شما خواهد بود.»


به نوشته خبرگزاری فرانسه، محمود احمدی نژاد در بخش ديگری از سخنان خود، به منتقدان داخلی برنامه هسته ای که پيش از اين آنها را «خائن» خوانده بود، حمله کرد.


وی گفت: «آنها [قدرت های بزرگ] نمی دانند چطور از مشکلاتشان رها شوند و سعی می کنند که عده ای را تحريک کنند تا در ميان ايرانيان شکاف ايجاد کنند.»


رييس جمهوری ايران افزود: «دستان عده مشخصی در دست دشمن است و ما را تحت فشار می گذارند تا به دشمن امتياز بدهيم و عقب نشينی کنيم.»


سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی نيز ضمن استقبال از گزارش اخير سازمان های اطلاعاتی آمريکا گفت: «آمريکايی ها سالها اتهاماتی را بر ضد جمهوری اسلامی ايران مطرح کرده بودند و ما اميدوار هستيم که گزارش های بعدی آنها هم مويد اين موضوع باشد که فعاليت های هسته ای ايران از ابتدا و هميشه صلح آميز بوده است .»


سرپرست تيم مذاکرات هسته ای ايران که صبح چهارشنبه از سفری دو روزه به مسکو بازگشته بود، افزود: « بعد از گزارش البرادعی و رييس شورای حکام آژانس که بر حل مسائل پی – ۱ و پی – ۲ مستقر بود پايه اتهامات غرب و کشورهای ديگر عليه ايران را فرو ريخت و امروز در گزارش اطلاعاتی که از سوی نهاد جاسوسی آمريکا منتشر شده است فضای مثبت ايجاد شده و حقانيت را برای ايران بيشتر مشخص می کند.»


پافشاری آمريکا، عقب نشينی چين


وزير امورخارجه آمريکا روز سه شنبه چهارم دسامبر، تصريح کرد گروه ۱+۵ بايد فشار ديپلماتيک بر ايران را ادامه دهد تا مانع دستيابی ايران به تکنولوژی قابل استفاده در توليد سلاح هسته ای شوند.


وزير امورخارجه آمريکا افزود: «در اين برهه زمانی می بايست به دنبال ادامه صدور قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل بود، تا از طريق دنبال کردن فشارهای ديگر بر ايران فعاليت های حساسی هسته ای اين کشور را متوقف کرد.»


خانم رايس گفت ايران به غنی سازی اورانيوم در مقياس بالا ادامه می دهد که در نهايت آنها را قادر می سازد که بمب اتمی توليد کنند.


در جريان مذاکرات کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ شامل؛ آمريکا، فرانسه، روسيه، بريتانيا، و چين (پنج عضو دايمی شورای امنيت)، به همراه آلمان، واشينگتن، به رغم مخالفت مسکو و پکن، تاکنون از اعمال دور سوم تحريم ها عليه ايران حمايت کرده است.


  • «در اين برهه زمانی می بايست به دنبال ادامه صدور قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل بود، تا از طريق دنبال کردن فشارهای ديگر بر ايران فعاليت های حساسی هسته ای اين کشور را متوقف کرد.»
رایس

در حالی که وزير امور خارجه آمريکا خواهان ادامه فشارهای جهانی بر ايران شد، سفير چين در سازمان ملل متحد می گويد انتشار گزارش تازه سازمان ملی برآوردهای اطلاعاتی آمريکا درباره توقف برنامه توليد سلاح هسته ای ايران، توافق روز شنبه درباره اعمال تحريم تازه عليه ايران را زير سئوال برده است.


آمريکا روز دوشنبه اعلام کرده بود که درباره متن پيش نويس قطعنامه تازه عليه ايران پيشرفت هايی به دست آمده است و گفته بود که روسيه و چين رويکردی «سازنده» در اين مذاکرات داشته اند.


در همين حال وانگ گيانگا، سفير چين در سازمان ملل متحد از تامل بيشتر کشورش درباره گزارش تازه سازمان های امنيتی آمريکا سخن به ميان آورده است.


سفير چين گفت که با انتشار گزارش سازمان ملی برآوردهای اطلاعاتی آمريکا شرايط درباره برنامه هسته ای ايران تغيير کرده و کشورهای ۱+۵ می بايست بار ديگر شرايط را بررسی کنند.


نمايندگان سياسی کشورهای عضو گروه ۱+۵ در تازه ترين نشست خود در پاريس موافقت کرده بودند تا کار تدوين قطعنامه تازه ای عليه ايران را آغاز کنند.

يک ديپلمات فرانسوی درباره دور تازه مذاکرات گروه ۱+۵ درباره برنامه هسته ای و تشديد تحريم ها گفته بود: «نشست در فضای سازنده ای برگزار شد و ما عناصری در اختيار داريم که به ما اجازه ميدهند، که به تصويب قطعنامهای تازه ای در کوتاه مدت، فکر کنيم.»


شورای امنيت سازمان ملل متحد طی دو قطعنامه ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی اورانيوم را متوقف کند. اما تاکنون ايران از پذيرش اين درخواست خودداری کرده است.


شورای امنيت سازمان ملل متحد و قدرت های جهانی به دليل کاربرد دوگانه تکنولوژی غنی سازی اورانيوم در توليد سوخت هسته ای و توليد سلاح، از ايران خواسته اند تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.


اما ايران با اصرار بر اينکه برنامه هسته ای را تنها با هدف توليد برق دنبال می کند، از پذيرش خواست جامعه جهانی مبنی بر توقف غنی سازی اورانيوم خودداری کرده است و در گزارش تازه آژانس تاکيد شده است که ايران برنامه غنی سازی خود را به رغم اين در خواست ها توسعه داده است.