احمدی نژاد: سه هزار سانتريفيوژ در نطنز فعال است

آقای احمدی نژاد برخی از منتقدین داخلی را متهم به «خیانت» در پرونده هسته ای کرد.


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، روز يکشنبه ۱۱ شهريور، اعلام کرد:«هم اکنون بيش از سه هزار سانتريفيوژ در نطنز فعاليت می کند و هر هفته هم يک مجموعه جديد نصب می شود.»


به گزارش خبرگزاری های ايران، وی در افتتاحيه دهمين کنگره سراسری اتحاديه جامعه اسلامی دانشجويان ، ايران را يک «کشور هسته ای» معرفی کرد و گفت:«بدون اينکه هيچ امتيازی بدهيم، در طول چند سال هسته ای شده ايم و عليرغم اينکه عده ای، پروتکل الحاقی را برخلاف قوانين امضا کرده بودند، آن نيز کنار گذاشته شد.»


اشاره آقای احمدی نژاد به پروتکل الحاقی و امضاء آن توسط ايران انتقادی است که وی در گذشته نيز بارها به تيم سابق مذاکره کننده اتمی به سرپرستی حسن روحانی وارد کرده بود که گفته می شود از افراد نزديک به هاشمی رفسنجانی، رقيب سابق انتخاباتی او به شمار می روند.


کارشناسان می گويند که اگر ايران ۳۰۰۰ سانتريفيوژ را بدون هيچ مشکلی نصب کند و آن را به مرحله راه اندازی و عملی برساند، آنگاه قادر خواهد بود در عرض يک سال، ۲۵ کيلوگرم اورانيوم غنی شده برای ساخت يک بمب اتمی توليد کند.

محمود احمدی نژاد در باره فعاليت هسته ای ايران گفت:«هسته ای شدن ايران به معنای شکستن سيطره نظام سلطه در جهان بود و اين مکر الهی بود که بر ضد خودشان به کار آمد و حالا بيش از سه هزار سانتريفيوژ در حال فعاليت است و هر هفته هم يک مجموعه جديد نصب می شود.»


آژانس بين المللی انرژی اتمی که بارها از ايران خواسته است تا روند غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورد هنوز تاييد نکرده که ايران توانسته است سه هزار سانتريفيوژ را فعال کند.


آژانس هفته گذشته خبر داده بود که تعداد سانتريفيوژهای فعال در نطنز کمتر از سه هزار دستگاه مورد ادعای ايران است.


در گزارش اين نهاد آمده بود که در حال حاضر ۱۲ زنجيره ۱۶۴ تايی از سانتريفيوژها توسط ايران برای غنی سازی اورانيوم فعال شده است که در کل تعداد آنها به ۱۹۶۸ دستگاه بالغ می شود.


در صورتی که ادعای ايران تاييد شود به نظر می رسد که تهران توانسته است ظرف مدت يک هفته بيش از يک هزار سانتريفيوژ را در تاسيسات مربوط به غنی سازی اورانيوم فعال کند که پيشرفت چشمگيری به شمار می رود.



مصطفی پور محمدی، وزير کشور ايران نيز در سی و يکم خردادماه سال جاری در دهلاويه استان خوزستان اعلام کرده بود که « در حال حاضر، سه هزار دستگاه سانتريفوژ در تاسيسات هسته ای ايران عملياتی شده و بيش از يکصد کيلو گرم اورانيوم غنی شده به انبارها تحويل داده شده و بيش از يکصد و پنجاه تن مواد اوليه گاز اورانيوم آماده و ذخيره سازی شده است.»

اين خبر که توسط خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، مخابره شده بود به فاصله کمی از سوی مقامات ايران تکذيب شد.


کارشناسان می گويند که اگر ايران ۳۰۰۰ سانتريفيوژ را بدون هيچ مشکلی نصب کند و آن را به مرحله راه اندازی و عملی برساند، آنگاه قادر خواهد بود در عرض يک سال، ۲۵ کيلوگرم اورانيوم غنی شده برای ساخت يک بمب اتمی توليد کند.


اما به گفته آنها، اين اتفاق زمانی می افتد که ايران بدون هيچ مشکلی همه ۳۰۰۰ سانتريفيوژ را راه اندازی کند. به باور کارشناسان موسسه مطالعات راهبردی در لندن، تنها راه اندازی بدون مشکل اين تعداد دستگاه، دو تا سه سال زمان لازم دارد.


مقامات سازمان انرژی اتمی ايران پيشتر اعلام کرده بودند که هدف تهران، راه اندازی ۵۴ هزار سانتريفيوژبرای غنی سازی اورانيوم است.


برخی افراد از گروه های مدعی که فکر می کنند فقط خودشان می توانند کشور را اداره کنند و کار روزنامه هايشان هر روز فقط فحاشی است، ما سند داريم، که تلاش و سازماندهی می کردند تا عليه ايران قطعنامه صادر شود و حتی آخرين اخبار و اطلاعات را نيز انتقال می دادند و به غربی ها می گفتند که هر چه بيشتر فشار بياوريد. اين افراد، يک يا دو نفر نبودند، بلکه حداقل هشت تا ۱۰ نفر بودند.
رییس جمهوری ایران

انتقاد از منتقدان داخلی


محمود احمدی نژاد در بخش ديگری از سخنان خود گفت:«همه ملت برای ما محرم هستند، اما نمی توانيم بعضی از حرفها را بزنيم. يک نکته اين است که بيش از فشار غربی ها در مسئله هسته ای، ما از عناصر ترسوی داخلی متحمل فشار شديم. همانها که مدعی بودند خيلی می فهمند، اما مدام سفارش به سازش می کردند و تصور می کردند اگر کوتاه بياييم، دشمنی غربی ها تمام می شود.»


وی افزود:« اما اين را بگويم اگر ملت ايران ذره ای در مسئله هسته ای کوتاه می آمد، چيزی از استقلال ملت ايران باقی نمی ماند و اکنون هم در داخل کشور، هر کس تصور می کند که دشمنان می توانند بر مومنان حاکم شوند، ايمانش ضعيف است.»


رييس جمهوری ايران با اشاره به گزارش اخير آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره فناوری هسته ای ايران گفت:«ازنظر ما قضيه تمام شده است و فقط يکی دو کشور بی خود سروصدا می کنند، اما مطمئن باشند به جايی نمی رسند.»


اين موضوع در حالی از سوی محمود احمدی نژاد ابراز می شود که محمد البرادعی، مدير آژانس بين المللی انرژی اتمی، در گفت وگو با نشريه آلمانی اشپيگل در روز شنبه گفته بود که توافق های اخير ايران و آژانس شايد «آخرين فرصت تهران» برای بستن پرونده هسته ای خود باشد.


آقای احمدی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به آنچه که «خيانت» برخی داخلی ها در موضع هسته ای عنوان کرد، گفت: «برخی افراد از گروه های مدعی که فکر می کنند فقط خودشان می توانند کشور را اداره کنند و کار روزنامه هايشان هر روز فقط فحاشی است، ما سند داريم، که تلاش و سازماندهی می کردند تا عليه ايران قطعنامه صادر شود و حتی آخرين اخبار و اطلاعات را نيز انتقال می دادند و به غربی ها می گفتند که هر چه بيشتر فشار بياوريد. اين افراد، يک يا دو نفر نبودند، بلکه حداقل هشت تا ۱۰ نفر بودند. الان چنين افرادی هستند که به کشورهای حاشيه خليج فارس می روند و پيام می دهند که با دولت ايران همکاری نکنيد.»


آقای احمدی نژاد نيز پيشتر افراد و گروه هايی را در داخل ايران متهم به «خيانت» در پرونده هسته ای ايران کرده بود ولی هنوز نامی از اين افراد نبرده است.