نتانیاهو: برای گفت‌وگو با ترامپ بر سر توافق بسیار بد هسته‌ای ایران انتظار می‌کشم

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل گفته است چشم به راه دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است تا در مورد «توافق بسیار بد» هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی با او گفت‌وگو کند.

آقای نتانیاهو این سخنان را یکشنبه چهاردهم آذر از طریق ویدئو کنفرانس برای حاضران در کنفرانسی که در مرکز مطالعات بروکلین برگزار شد، بیان کرد. کنفرانسی که جان کری، وزیر خارجه کنونی آمریکا هم در آن حضور داشت.

این اولین بار پس از انتخاب آقای ترامپ است که نخست‌وزیر اسرائیل در مورد برجام سخن می‌گوید. آقای ترامپ که موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد، بیستم ژانویه، اول بهمن ماه، رسماً کار خود را آغاز می‌کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، نخست‌وزیر اسرائیل در سخنان خود گفته است که «منتظرم با آغاز به کار رئیس‌جمهور منتخب با او صحبت کرده تا ببینیم درباره این توافق خیلی بد چه باید کرد».

به نوشته جروزالم پست آقای نتانیاهو تصریح کرده که ایران در کنار گام زدن در مسیر برنامه اتمی، از «تروریسم در جهان» نیز حمایت می‌کند.

بر اساس این گزارش، در این کنفرانس ویدئویی از نتانیاهو پرسیده شد: «نظر شما و ترامپ در مورد توافق با ایران یکسان است. ایده‌آل شما از سیاست آمریکا در مورد ایران چیست؟ و آیا حمله نظامی (به تأسیسات هسته‌ای ایران) هنوز در دستور کار اسرائیل است؟».

آقای نتانیاهو در پاسخ گفته است که در مورد سیاست اسرائیل ما «متعهد» هستیم که ایران نتواند به جنگ‌افزار هسته‌ای دسترسی یابد.

او تأکید کرده «وقتی می گوییم ما متعهد هستیم؛ می‌دانیم چه می‌گوییم؛ تعهد ما تغییری نکرده و نخواهد کرد».

به ادعای نخست‌وزیر اسرائیل، برجام باعث شده که ایران آمریکا را که یکی از اعضای گروه ۵+۱ در دستیابی به توافق هسته‌ای بوده، بیشتر تهدید کند.

آقای نتانیاهو ادامه داده «اسرائیل و ایران در یک قاره هستند ولی ایران در کنار شعار مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا هم می‌گوید. ایران موشک‌های قاره‌پیما را برای شما می‌سازد؛ و [برد] موشک‌های بالیستیک ایران بالاخره به آمریکا هم می‌رسد».

نتانیاهو و دولت او از مخالفان سر سخت برجام بودند. پیش از برجام، نتانیاهو معتقد بود که مذاکرات هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران باید به «پیاده کردن آخرین پیچ و مهره برنامه هسته‌ای ایران» بینجامد.

با وجود این، در ماه‌های گذشته بیان اظهارات از سوی مقام‌های اسرائیل در مخالفت با برجام تا حد زیادی فروکش کرده بود؛ یکی از دلایل فروکش کردن اظهار نظرها، اعطای ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی بلاعوض آمریکا به اسرائیل برای یک دوره ۱۰ ساله ارزیابی شده است.

نتانیاهو در ماه‌های اخیر گفته بود که بعد از توافق هسته‌ای، ایران را باید «به دقت مورد رصد قرار داد» تا به تعهدات خود پایبند باشد.

آقای ترامپ نیز در دوران تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که برجام «بدترین توافقی است که در عمر خود دیده است» و در صورت به قدرت رسیدن بار دیگر آن را مورد مذاکره قرار خواهد داد.

دونالد ترامپ که مهر ماه امسال و پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نیویورک با بنیامین نتانیاهو دیدار کرده و از سیاست‌های او تمجید کرده بود، پس از پیروزی در انتخابات، در گفت‌وگوی تلفنی با نتانیاهو او را به «دیدار در کاخ سفید در اولین فرصت» دعوت کرد.

توافق هسته‌ای ایران که نتیجه بیش از دو سال مذاکرات فشرده میان ایران و شش قدرت جهانی بود، با پیروزی آقای ترامپ با ابهام روبه‌رو شده است.

در همین حال رهبران ایران هم از این که کنگره آمریکا در روزهای گذشته قانون تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را برای ۱۰ سال دیگر تمدید کرد، ابراز ناخشنودی کرده و آن را مخالف برجام یا مخالف «روح برجام» دانسته‌اند.