مجلس شوراى اسلامى روز يكشنبه، پنجم ارديبهشت، در يك نشست غير علنى و غير رسمى تسليم خواست دولت شد و تمايل خود را به تعديل قانون هدفمندسازى يارانه ها اعلام كرد.
يک هفته ديگر مهلت دولت برای تدوين آئيننامههای اجرايی قانون هدفمندکردن يارانهها به پايان میرسد. با پايان گرفتن اين مهلت، قانون بودجه هم ماه نخست ابلاغ خود را پشت سر میگذارد. اما هيچ کدام از اينها باعث نشده که نشانهای از اجرايی شدن اين دو قانون ديده شود. هنوز قانون هدفمندکردن يارانهها بلاتکليف است و دولت بر سر رقم درآمد هدفمندی يارانهها با مجلس چانهزنی میکند.
چند روز پس از ترک شرکت لوک اويل، غول نفتی روسيه از بازار انرژی ايران، خبرگزاری های نزديک به دولت از اعلام آمادگی يک گروه صنعتی متشکل از چند شرکت ونزوئلايی خبر دادند که قرار است در بخش های بالا دستی و پائين دستی صنعت نفت ايران در منطقه پارس جنوبی سرمايه گذاری کند.
در سال جديد درگيري دوباره بر سر قانون بودجه و هدفمندسازي يارانه ها بالا گرفته و بحث طوري جدي شده كه عملاً مصوبه مجلس از طرف دولت پذيرفته نمي شود و دولت اصرار دارد مجلس در اين مصوبه تجديد نظر كند و ظاهراً دولت تا اندازه اي از حمايت آيت الله خامنه اي نيز برخوردار است.
صندوق بين المللى پول، اخیرا گزارشی درباره چشم انداز اقتصاد ايران منتشر كرده است. بر پايه اين گزارش، در صورت افزايش تدريجى قيمت انرژى از سال ۱۳۸۹ قيمتهاى برای مصرف كننده ها جهش پیدا خواهد كرد.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهور ایران، روز یکشنبه از عملکرد اقتصادی دولت خود دفاع کرد و گفت که «دولت در اداره اقتصاد و کنترل بازار موفق بوده است».
حالا سپاه پاسداران انقلاب اسلامى همه چيز دارد، از باشگاه ورزشى و تيم فوتبال گرفته تا شركت مخابرات و حالا مدتى است كه اين مجموعه عظيم نظامى، امنيتى و البته اقتصادى به دنبال داشتن يك بانك رسمى است تا بتواند حجم بزرگ دادوستدها و گردش مالى خود را مستقل از شبكه بانك هاى دولتى و خصوصى در شبكه اى متعلق به خود رتق و فتق كند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، در آخرین نشست مدیران شهرداری در سال ۱۳۸۸ با اشاره به تلخی حوادث پس از انتخابات در ایران، گفته است: «اکنون ۱۴ ماه است که فعالیت و کار جدی در کشور صورت نمیگیرد و متاسفانه هنوز برخی در پیچ و خم حرفهای پوچ ، تهمت و افترا، غیبت، آبروریزی، افراط و تفریط، بیتدبیری و بیصداقتی به سر میبرند».
خبرهاى اقتصادى هفته در ايران عمدتاً مربوط به لايحه بودجه سال آينده و قانون هدفمند سازى يارانه ها بود. كميسيون تلفيق مجلس شوراى اسلامى، درآمدهاى پيشنهادى دولت از محل حذف يارانه ها را در بودجه سال آينده به نصف تقليل داد و رئيس ستاد حمل و نقل كشور از ثابت ماندن سهميه و بهاى بنزين در سه ماهه اول سال نو خبر داد.
دولت محمود احمدی نژاد در ازای بيش از چهار هزار ميليارد تومان، به جای يک ميليون و ۲۰۰ هزار شغل در دو سال، تنها موفق به ايجاد ۱۰۵ هزار شغل شده است و اگر چهار سال گذشته را ملاک قرار دهیم که قرار بود دو میلیون و ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شود، بر اساس آمار ۵۴۵ هزار شغلی که از سوی وزیر کار و امور اجتماعی اعلام شد، دولت محمود احمدی نژاد حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار شغل از برنامه اعلام شده خود عقب مانده است.
محمود بهمنی، رئیسکل بانک مرکزی ایران، از کاهش نرخ رشد تورم به ۱۱.۵ درصد در ۱۲ ماه منتهی به بهمن سال ۱۳۸۸ خبرداده است. در همین زمینه احمد علوی، اقتصاددان و استاد دانشگاه در سوئد، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ گفته است.
مسوولان دولتی در پاسخ به انتقاد کارشناسان که انبساطی بودن لايحه بودجه سال آينده و افزايش رقم آن را عاملی برای افزايش تورم در سال آينده می دانند، اين افزايش حجم بودجه و انبساطی بودن دخل و خرج دولت را به افزايش بودجه های عمرانی و اجرای برنامه هدفمند کردن يارانه ها نسبت می دهند، اما بررسی جداول، پيوست ها و جزييات لايحه بودجه نشان می دهد که علاوه بر افزايش اعتبارات عمرانی در لايحه بودجه سال آينده و ديگر دلايلی که دولتی ها در توجيه انبساطی بودن بودجه سال آينده عنوان می کنند، ديگر بخشهای بودجه نيز با افزايش اعداد و ارقام همراه بوده است.
بیشتر