۱۹ اوت ۱۹۹۱، گروهی از محافظهکاران حزب کمونيست در اتحاد شوروی در مخالفت با اصلاحات ميخائيل گورباچف دست به کودتا زدند.
وقتی روزنامه بریتانیایی «گاردين» در يکی از شماره های آوريل ۲۰۱۰ خود به نقل از دنی دورلينگ، استاد جغرافيای انسانی در دانشگاه شفيلد و متخصص نابرابری های اجتماعی نوشت که «لندن نابرابرترين شهر در ميان کشورهای توسعه يافته جهان است»، شايد هرگز تصور نمی کرد که يکسال بعد، همين شهر، چهار روز شاهد شورش فقيرترين گروه های اجتماعی خود شود.
۱۷ ژوئیه، ۲۶ تیر ماه، سالروز تصویب سند دادگاه کیفری بینالمللی، به عنوان روز جهانی «عدالت بینالمللی» نامگذاری شده است. به همین مناسبت در ارتباط با پیشینه و چهارچوب دادگاه کیفری بینالمللی سعید محمودی، استاد حقوق بینالملل، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ داده است.
اگرچه مذاکرات صلح خاورمیانه بین فلسطینیها و اسراییل، تا حدی مسکوت مانده و پیشرفتی در آن حاصل نشده، طرفین همچنان در پی راههای هستند تا شاید راهی به سوی صلح بیابند.در تازهترین اقدام گروهی با نام «یالا» بر روی شبکه اجتماعی فیسبوک تشکیل شده است. گروهی با هدف جذب جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال از هر دو سوی مناقشه.
با گذشت بیش از یکسال از بحران در تایلند و سرکوبی شدید معترضان در آن کشور، انتخابات پارلمانی در روز یکشنبه برگزار شد و حزب اپوزیسیون این کشور پیروز میدان رقابت اعلام شد.
سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع ایران یکشنبه شب به سفر دو روزه خود به کابل پایان داد و به تهران برگشت. طبق اعلام مقامهای ایرانی این سفر به دعوت رسمی عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان، بوده است. درباره این سفر و ابعاد مختلف آن، گزارش رادیویی زیر را دنبال کنید.
چند هفته پس از کشته شدن اسامه بنلادن، منابع خبری مرتبط با القاعده اعلام کردند که ايمن الظواهری، نفر دوم این گروه به عنوان جايگزين بنلادن برگزیده شده است.
قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت در مورد برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی که عملاً راه را برای دخالت نیروهای بینالمللی در این کشور باز کرد با تفسیرهای متنوعی در مورد اقدامهای آتی نیروهای بینالمللی در لیبی مواجه شد. تفسیرهایی گوناگونی که انتقادهای فزایندهای را نیز در پی داشته است.
با آغاز جنبشهای اعتراضی در خاورمیانه تاکنون دو نظام سیاسی در تونس و مصر تغییر پیدا کردند و تحولات در چندین کشور دیگر منطقه در حال جریان است. اما آیا تحولات سیاسی در خاورمیانه را باید انقلاب نامید یا اصلاحات؟ این پرسشی است که رادیو فردا با علیرضا نوریزاده، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در میان گذاشته است.
جنبشهای به پا خاسته در کشورهای عربی و شباهت آن با جنبشی که در ایران منجر به وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری شد توجه صاحب نظران سیاسی را به خود جلب کرده است. علیرضا نوریزاده، کارشناس مسائل دنیای عرب و تحلیلگر سیاسی مقیم لندن، به پرسشهای رادیو فردا در این زمینه پاسخ داده است.
روز شنبه کابینه مصر در پاسخ به درخواست روز جمعه حسنی مبارک، رئیس جمهور این کشور، استعفا داد. حسنی مبارک در سخنرانی جمعه شب خود خواستار این استعفا شده بود و علاوه بر آن وعده انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی را به مردم مصر داد.
دولت انتقالی و نوپای تونس که در میان اعتراضهای گسترده مردم کار خود را آغاز کرده است، با چالشهای بسیار دشواری روبهروست، از جمله برقراری امنیت در کشور.
بیشتر