هشتمین دورۀ «نمایشگاه کتاب تهران، بدون سانسور» با همکاری جمعی از ناشران مستقل فارسیزبان خارج از کشور در برخی شهرهای مهم اروپا، آمریکا و کانادا در حال برگزاری است.
جریان سینمای غیررسمی و زیرزمینی ایران از زمان اعتراضهای سال ۱۴۰۱ به شکل محسوسی قدرتمندتر از هر زمان دیگری به نمایندۀ اصلی سینمای ایران در جشنوارههای معتبر جهانی تبدیل شده است.
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ انتشار اظهارنظر دختر کیومرث پوراحمد در رد خودکشی این سینماگر فقید بار دیگر باعث گمانهزنیهای مختلف دربارهٔ چگونگی و دلایل مرگ آقای پوراحمد شد.
اشکان خطیبی در گفتوگو با رادیوفردا که اولین گفتوگوی رسانهای او پس از خروج از کشور است، از دلایل خروجش، حمایت از معترضان و کارهای قبلیاش در ایران و اکنونش در ایتالیا گفته است.
مادر ترانه علیدوستی بازیگر سینما در یک برنامه زنده اینستاگرامی از ابتلای دخترش به یک بیماری با منشأ ناشناخته خبر داد اما گفت حال او در حال حاضر بهتر است.
در دورۀ اخیر جشنوارهٔ فیلمهای حقوقبشری «یک دنیا»ی جمهوری چک فیلم مستندی به نمایش درآمد با موضوع فرزندان حاصل از روابط خارج از ازدواج رسمی که مخفیانه در داخل ایران ساخته شده است.
گوگوش و گشت جهانی اجراهایش، «فصل آخر»، فرصت خوبی بود برای گفتگو از هر دری با او تا رسیدن به «تصمیمی» که برای او رنگ «تسلیم» ندارد، اما سرنوشتساز است.
چندی پیش بود که فرامرز اصلانی پرده از ابتلایش به بیماری سرطان برداشت و گفت میخواهد فرصت باقیمانده را به درمان بپردازد، اما فاصلهٔ او و خاموشی کوتاهتر از نسیم بهاری طی شد.
در سالی که گذشت، شماری از چهرههای شاخص ادبیات و فلسفه ایران درگذشتند و با سال ۱۴۰۳ نرسیدند. در این گزارش از زندگی و آثار این چهرههای شاخص یاد میشود.
جامعۀ هنری ایران در سال ۱۴۰۲ هنرمندان سرشناسی را از دست داد که شروع آن کیومرث پوراحمد در فروردین بود، به قتل داریوش مهرجویی در میانۀ سال رسید و در اسفند هم خبر جمشید عندلیبی آمد.
دهها دستاندرکار فرهنگ ایران در نامهای سرگشاده اعلام کردند که دادگاه و روند دادرسی در پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، همسرش، را «نمایشی» و فاقد مشروعیت میدانند.
سینمای ایران سال ۱۴۰۲ همچنان متأثر از تحولات عمیق سیاسی و اجتماعی بود که از نیمهٔ سال ۱۴۰۱ بسیاری از مناسبات و شرایط تولید و عرضهٔ فیلمها در داخل و خارج کشور را تغییر داده است.
بیشتر