امام جمعه موقت تهران «نظام جمهوری اسلامی» را «پیروز انتخابات» هفتم اسفند توصیف کرده و به نامزدهایی که در این انتخابات رای نیاوردند توصیه کرد که از «تضعیف نهادهای نظام» خودداری کنند.
با ده پرسش تا حد زیادی میتوان چیستی و چرایی تحولات ناشی از انتخابات ۹۴ را فهمید:
سازمان گزارشگران بدون مرز با اعتراض به محدودیت اطلاعرسانی در جریان انتخابات ایران، از دولت روحانی خواست که به پشتوانه رای مردم به اصلاحطلبان زمینه آزادیهای بنیادین از جمله آزادی اطلاعرسانی را فراهم کند.
رهبران سبز برای اولین بار از هنگام حصرشان اعلام کردند که همسو با جریانات تحولخواه ایران در انتخابات ۹۴ شرکت خواهند کرد. موسوی و همسرش رأی دادند و امکان رأی دادن مهدی کروبی را فراهم نشد. مشارکت رهبران سبز در انتخابات به چه معناست؟
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بر سر به ترتیب ۲۹۰ و ۸۸ کرسی، بعنوان اولین انتخابات برگزار شده در این کشور پس از توافق هستهای با استقبال چشم گیری رو به رو شد
انتخابات هفتم اسفند ۹۴ دارای پیامدهای زیادی است. یکی از پیامدهای آن این است که به طور تقریبی میتواند وزن اجتماعی گروههای مختلف را نشان دهد. اگر این حکم درباره گروههای داخلی رقیب شرکتکننده در انتخابات- به دلیل نظارت استصوابی، حذف گسترده چهرههای شاخص رقیبان و بیرقیب کردن بسیاری از مناطق- صادق نباشد، درباره شرکتکنندگان و تحریمکنندگان انتخابات صادق است.
محمد سجادی، تنها نامزد فهرست «خبرگان مردم» در تهران که به مجلس خبرگان راه پیدا نکرده، در بیانیهای گفته است «هر مطلب مرتبط با بنده، بدون مهر و امضای اینجانب در هر فضایی هیچگونه اعتباری ندارد».
نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، روز سهشنبه، ۱۱ اسفند، در گفتوگو با روزنامه اعتماد چاپ تهران در اقدامی کمسابقه از عملکرد احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، انتقاد کرد.
رئیسجمهوری ایران میگوید مردم در انتخابات هفتم اسفند ماه نشان دادند کدام سلیقه را به خود نزدیکتر میبینند. به گفته حسن روحانی شهروندان ایرانی خواستار تعامل با ملتهای جهان هستند.
انتخابات ۹۴ در اینکه مجلس شورا و مجلس خبرگانی بدون نگرانی کاست حاکم بر سر کار بیاورد و چرخش نخبگان را به حداقل برساند تداوم انگاره انتخابات گذشته دو مجلس خبرگان و شوراست.
بیشتر