در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان، اردشیر امیرارجمند، مشاور میرحسین موسوی، در گفتوگو با رادیو فردا، خواهان حضور مردم در پای صندوقهای رأی به صورت «هدفمند» شد.
دبیر شورای نگهبان روز سهشنبه ثبتنام ۱۲ هزار نفر در انتخابات مجلس را «سیاسی» خواند و اعلام کرد حتی نامزدهایی که «کمترین نقش و سهمی» در اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ داشتند، رد صلاحیت شدهاند.
چند روز مانده به انتخابات هفتم اسفند، رسانههای شهروندی از قبیل توئیتر و فیسبوک بار دیگر به صحنهای تضارب آرا میان رأیدهندگان یا تحریمیها، حامیان اصلاحطلبان یا اصولگرایان، و البته شهروندان خبرنگار و ناظران بدل شده است.
در ادامه حملات مکرر اصولگرایان به اصلاحطلبان و اکبر هاشمی رفسنجانی و منتسب کردن آنها به بریتانیا، رئیس قوه قضائیه نیز گفت که «مردم اجازه نمیدهند آمریکا و انگلیس در انتخابات برای آنها تصمیم بگیرند».
شاهزاده رضا پهلوی، فرزند آخرین شاه ایران، در آستانه انتخابات هفتم اسفند دیدگاههای خود را در این زمینه با رادیو فردا در میان گذاشته است. آقای پهلوی معتقد است که تا موقعی که صندوق رأی آزاد در مملکت نباشد، خواست واقعی مردم قابل اندازهگیری نیست، و در عین تأکید میکند که در رأی ندادن در انتخاب هم برای خود یک رأی است.
اندیشمندان غربی میگویند رأی دادن جزئی از دموکراسی نیست، بلکه خود دموکراسی است. فعلیتی مدرن و مدنی که چه وظیفه باشد چه فضیلت در برخی کشورها میتواند سرنوشت شهروندان را تغییر دهد. اما برخی شهروندان کشوری نظیر ایران که مستقیماً رئیسجمهور یا نمایندگان مجلسشان را انتخاب میکنند در سالهای اخیر از فعل تازهای میگویند. از رأی ندادن
روزنامه سیاست روز، نزدیک به اصولگرایان، در تیتر یک شماره سهشنبه خود ضمن هشدار درباره «خیال خام فتنهافروزی» در اقدامی کمسابقه از تلاش اصلاحطلبان و حامیان دولت برای «افزایش مشارکت» در انتخابات به عنوان «توطئه» یاد کرده و نوشته است: «طیف خاص اصلاحطلب از جنس افراطی با همراهی اتاق فکر رسانههای معاند به این نتیجه رسیدهاند که در انتخابات ۷ اسفند حاضر شوند و القاء کنند که هواداران زیادی هم دارند.»
رسول منتجبنیا، قائممقام حزب اعتماد ملی ایران، میگوید که اصولگرایان برای آوردن «یک میلیون نفر به تهران» با هدف بالا بردن رأی نامزدهای خود در حوزه انتخابیه تهران «جلسات سری» برگزار و بودجهای هم تعیین کردهاند.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد که پلیس تهران «در زمان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی با هواداران جناحهای سیاسی که اقدام به برگزاری میتینگ و یا هرگونه تنش و درگیری کنند، بر اساس قانون برخورد میکند».
از مجموعه مطالبی که در آستانهی انتخابات سال ۹۴ منتشر شده بر میآید که حداقل بخشی از مخالفان نظام جمهوری اسلامی تمایل ندارند این انتخابات را تحریم کنند یا اصولا به شهروندان ایرانی در این زمینه توصیه هایی ارائه کنند.
تاریخ مجلس پس از انقلاب ایران روزهای خبرساز کم به خود ندیده است. از همان اولین دوره مجلس تا همین دوره نهم روزهایی بوده است که اتفاقات مهم و بعضاً تاریخسازی در این نهاد قانونگذاری ایران رخ داده است. در ادامه مروری میکنیم بر ۱۰ جلسه خبرساز ادوار مختلف مجلس ایران.
ادعای چهرههای اصولگرا در مورد نفوذ و حمایت خارجی از اصلاحطلبان واکنشهایی را به دنبال داشته و از جمله علی مطهری، تأکید کرده که اگر انگلیس بخواهد در جایی نفود کند، در نهادهای طرفدار نظام است و نه منتقدان حکومت.
بیشتر