اکبر هاشمی رفسنجانی «انگلیسی و نفوذی» خواندن نامزدهای انتخابات را اقدامی «جاهلانه» خوانده و میگوید اتهامزنندگان «میخواهند انتقام شکست خود از مردم، را با توهین به دولت و رئیسجمهور بگیرند».
تا چند روز دیگر دهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و روند گسترده رد صلاحیتها از هماکنون این سؤال را پیش رو میگذارد که شرکت یا عدم شرکت در این انتخابات چه پیامدهایی دارد. نورالدین پیرمؤذن به پرسشهای رادیو فردا در این زمینه پاسخ میدهد.
روزنامه اعتماد در عکس یک شماره دوم اسفند ماه خود را به استقبال شهروندان از همایش دوم اصلاحطلبان در سالن حجاب تهران اختصاص داده و آن را نمادی از «موج فراگیر اصلاحطلبی» توصیف کرده و همزمان در تیتر یک خود از «فراخوان هاشمی، دعوت روحانی» برای مشارکت حداکثری در انتخابات خبر داده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در یک برنامه تلویزیونی گفته وزارت کشور ایران برای هر شعبه رایگیری یک بازرس در نظر گرفته است؛ به گفته وزیر کشور پیش از این، هر پنج یا ۱۰ شعبه، یک بازرس داشت.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، با اعلام تشکیل دو پرونده مرتبط با انتخابات در دادستانی، از حضور مدیر مسئول روزنامه ایران و اعلام شکایت علیه یک نماینده مجلس در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داده است.
خانواده مهدی کروبی، از رهبران اعتراضها به انتخابات خرداد ۸۸، با انتقاد دوباره از رد صلاحیتها، از مردم ایران دعوت کردهاند با شرکت در انتخابات هفتم اسفند، مجلس شورای اسلامی و خبرگان را تا حد امکان «خانهتکانی» کنند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، در بیانیهای انتخابات پیش رو را فرصتی برای جلوگیری از «نهادینه شدن تندرویهای سیاسی و دینی» خوانده و از مردم خواسته با شرکت در انتخابات نشان دهند تندرویها «محدود به یک عده خاص» است.
پس از گذشت ۱۲ سال از مجلس ششم هنوز برخی از مقامات جمهوری اسلامی و چهرههای اصولگرا از تحصن نمایندگان این مجلس به عنوان یک «حادثه بسیار تلخ» یاد میکنند؛ تحصنی که یک اتفاق بیسابقه در مجالس پس از انقلاب اسلامی در ایران بود.
ستاد انتخابات ایران وابسته به وزارت کشور روز شنبه، اول اسفندماه، با انتشار اطلاعیهای رسمی صداوسیمای جمهوری اسلامی را به پخش اطلاعیههای «مجعول» و «فاقد وجاهت قانونی» متهم کرد.
مهندسی انتخابات برای تشکیل دو «مجلس سلطانی» - که مطابق میل خودسرانه سلطان عمل کنند- توسط آیت الله خامنهای، سپاه و شورای نگهبان با حذف گسترده رقبا و منتقدان انجام شده است.
توافق با شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۹۴ به دست آمد، اما در طول دوران مذاکرات و بعد از آن در پی دستیابی به برجام، دولت حسن روحانی کشمکشهایی جدی با مجلس شورای اسلامی داشت. رادیو فردا با هدف نگاهی به بررسی برجام در مجلس و تأثیر آن در انتخابات آتی و افکار عمومی، مهدی مهدوی آزاد، تحلیلگر سیاسی ساکن آلمان گفتوگو کرده است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که فهرست منتشر شده درباره نامزدهای مورد حمایت او در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، فهرست او نیست و «گروهی از نخبگان و خبرگان داخل و خارج مجلس خبرگان این لیست را تهیه کردهاند».
بیشتر