هادی خرسندی، شاعر و طنزپرداز سرشناس ایرانی، در گفتگو با رادیو فردا، مهمترين خبر سال را، عکس و فيلم ظريف و زيبای و هنری گلشيفته فراهانی می داند.
پرویز صیاد، کارگردان، نویسنده و هنرپیشه به رادیو فردا در مورد مهمترین رویداد سال گذشته می گوید «مهم ترين رويداد ايرانی در سال گذشته اگر نگويم درو کردن جوايز سينمايی از جمله اسکار توسط فيلم جدايی نادر از سيمين بود که برايم حرف در می آوريد.»
وزنه برداری، کشتی آزاد و فرنگی و تکواندو موفق ترين رشته های ورزشی ايران در سال ۱۳۹۰ بودند.
وزیر خارجه آمریکا در پیامی فرارسیدن عید نوروز را به مردم ایران تبریک گفت. خانم کلینتون در بخشی از پیام خود گفت: «به حمایتمان از حقوق جهانی بشر و آزادی بیان، حقوقی که مروج صلح، پیشرفت و سعادت هستند، متعهد می مانیم. نوروزتان پیروز، هر روزتان نوروز.»
تجربه سالی که گذشت بار ديگر نشان داد که اقتصاد را با «فرمان جهاد» نمی توان مديريت کرد. ديديم که شعار های فرماندهان انقلابی در رويارويی با واقعيت به حباب بدل شدند. اقتصاد عرصه خرد گرايی است و نابسامانی های آنرا با احساساتی کردن توده ها، سخنسرايی و قافيه پردازی نمی توان به سامان رساند.
سال ۱۳۹۰، درمجموع سال فروکش کردن اعتراضات و کاهش چشمگير نمود های بيرونی جنبش دموکراسی خواهی در ايران بود. اگرچه فراخوان های رهبران نمادين جنبش سبز در پايان سال ۱۳۸۹ و حبس خانگی موسوی و کروبی اين انتظار را بوجود آورده بود که در سال ۱۳۹۰ اعتراضات و تحرکات جنبش سبز بالا بگيرد. اما اينگونه نشد.
بی شکست ماندن تيم ملی فوتبال ايران در سال ۱۳۹۰ را می توان يگانه اتفاق مثبت تيم های ملی، يا دست کم مهم ترين واقعه فوتبال ايران در تمام رده های سنی دانست.
پس از به رسميت شناختن نوروز از طرف سازمان ملل متحد، پارلمان اروپا هم تصميم گرفته است که از سال نو ۹۱ خورشيدی، اين بزرگترين جشن ملی ايرانيان را در شهر بروکسل، پايتخت بلژيک، برگزار کند.
در حالی که ايرانيان و ديگر مليت ها خود را کم کم برای انجام آيين ها و مراسم مقدماتی نوروز سال ۹۱ خورشيدی آماده می کنند، از پارلمان اروپا هم خبر می رسد که اين مجلس اروپايی برای نخستين بار در حال تدارک و برپايی اين جشن بزرگ است.
در گفتوگوی ویژه این هفته به جامعه ایران در سال ۱۳۸۹ پرداختیم. این ۳۶۵ روز بر جامعه ایران چگونه گذشت، چه اثرهایی بر این جامعه گذاشت و چه چشماندازی را رقم زد؟ «شکافهای اجتماعی تشدید شد، به این دلیل که اگر قبلا بیشتر این اختلافها خصلت اجتماعی داشت، اکنون این شکافهای اجتماعی روی گسلهای سیاسی سوار شده است و بخشی از این شکافها همراه و همساز شده با نوعی شکافهای سیاسی که در جامعه ایران تشدید شده، به ویژه به صورت نمایشی. به همین دلیل جامعه درموقعیت خطرناکتری قرار گرفته است.»
عارف یکی از آغازگران موسیقی پاپ ایران و خواننده ترانه ماندگار «سلطان قلبها» که هم اکنون دور از هیاهوی لسآنجلس در شهر دوبی به زندگی و فعالیت هنری مشغول است.
ستار یکی از چهرههای شاخص موسیقی پاپ ایرانی دههاست که با آهنگهایی ماندگار خود را در خاطره ایرانیان و فارسیزبانان در سراسر جهان حک کرده است. او که نوروز امسال بر اجرای کنسرت به دبی سفر کرده بود، در گفتوگویی با رادیو فردا از فعالیتهای پیشروی خود در سال جدید میگوید.
بیشتر