حملهٔ جمهوری اسلامی به اسرائیل قرار بود توان بازدارندگی ایران را افزایش دهد و به نمایش بگذارد، اما از جهاتی تهران احتمالاً نتیجهٔ عکس خواهد گرفت.
از زمان حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، برخی میگویند که «حالا توازن برقرار و قدرت بازدارندگی ایران احیا شده است». این روایت از جهات مختلفی قابل تردید است.
«حملۀ تروریستی» در حومۀ مسکو کرملین را با معضلات چندگانهای روبهرو کرده، چه در پاسخگویی به عموم که چرا چنین حملهای رخ داد و چه در راهکارها برای ممانعت از حملههای بعدی.
انتخابات مجلس خبرگان با رقابتی نزدیک به صفر درجه به پایان رسید. ۵۰ نفر از اعضای پیشین باقی ماندند و بیش از سی نفر تغییر کردند. میانگین سنی خبرگان ششم نیز جوانتر از قبل شده است.
چالش حکومت برای مشارکت در انتخابات محدود به مخالفان، اقشار خاکستری و اصلاحطلبان نیست بلکه شامل خودیها نیز میشود. این یادداشت به زمینه و دلایل این چالش درونحاکمیتی میپردازد.
بهواسطهٔ تشدید بیآبی در ایران، آغاز دورهای جدید از اعتراضات ناشی از اثرات مستقیم و غیرمستقیم بیآبی دور از ذهن نیست، که میتواند باعث بیثباتی بیشتر در منطقه و گسترش آن شود.
جنگ غزه از جهات مختلف تأثیرات پردامنه و ماندگاری در منطقه و جهان داشته که از جمله میتوان به تغییر ژئوپلتیکی، آرایش قوا در منطقه و تغییر نقشه سیاسی نیروهای فعال در منطقه اشاره کرد.
سازوکارهای جمهوری اسلامی برای سرکوب نافرمانی مدنی زنان و یا برخورد با افراد در فضای مجازی نشانگر نوعی چرخش گامبهگام در سیاستهای کنترل جامعۀ مدنی هم به شمار میآید.
سهلانگاری و ضعف امنیتی حکومت به سطح نگرانکنندهای رسیده؛ به جای چارهاندیشی در پی متهم جلوه دادن اسرائیل و آمریکا هستند و پذیرش داعش را به عنوان عامل انفجارها تحقیرآمیز میدانند.
مستقل از اینکه برآورد درآمد مالیاتی ۱۴۰۳ خوشبینانه و یا واقعبینانه است، آنچه قابل مشاهده است افزایش وزن درآمدهای مالیاتی دولت و کاهش وابستگی به خامفروشی انرژیهای فسیلی است.
نتانیاهو و کابینه جنگ اسرائیل، از زمان جنگ باحماس، کوشیدهاند تا از این گروه افراطی چهرهای شیطانی بسازند. پرسش اینجاست این دو چطور از دیرباز به ماندن یکدیگر در قدرت کمک کردهاند؟
بنیامین نتانیاهو بهتازگی در سخنانی غیرعلنی در پارلمان اسرائیل گفته است که درمورد جنگ جاری در غزه با آمریکا اختلاف نظری نداریم، ولی بر سر آیندۀ غزه پس از جنگ اختلافنظر داریم.
بیشتر