مقامهای آمریکایی روز جمعه اعلام کردند، در چند فرودگاه عمده این کشور تدابیر بهداشتی و معاینه برای مسافرانی که از شهر «ووهان» چین وارد ایالات متحده میشوند، در نظر گرفته شده است.
تقی رحمانی از علاقمندان و ناقدان آثار علی شریعتی که در سالهای اقامت در ایران از آشنایان پوران شریعت رضوی بود در مصاحبه با رادیو فردا میگوید پوران شریعت رضوی ضمن ساماندهی مجموعه آثار علی شریعتی، نظر مستقل خود را از همسرش حفظ میکرد.
همان ابتدای ورود به ساختمان ریاست جمهوری در سالنی پشت شیشههای ضدگلوله نگهداریش میکنند. یکی از مستخدمهای کاخ هم موظف است که میخکهای درون گلدانها را هر روز تر و تازه کند. از عمرش حالا سی سالی میگذرد و البته ورای خاطرهای بزرگ در دورهای طوفانی در صحنه سیاسی حالا به یک جذبه توریستی هم بدل شده.
در ابتدای دهه هشتاد قرن بیستم، جنبش اتحادیههای کارگری سولیدارنوش در لهستان، نقش پیشتاز و طلایهدار در تاریخ نوین لهستان داشتند. این جنبش کارگری در رقابت با حزب سوسیالیست موجب زلزلهای شد که متعاقباً با به چلش کشین دیکتاتوریهای سوسیالیستی، انفجار درونی بلوک شرق را عملاً محقق ساخت.
اثرات و عواقب جنگ سرد را هنوز میشود به خوبی در درگیریهای سیاسی و نظامی بین کره شمالی و کره جنوبی مشاهده کرد. خطر جنگ هنوز در دریای جنوب چین وجود دارد و معلوم نیست که آیا چین میخواهد و میتواند جهت خنثی کردن خطر جنگ اتمی را به کره شمالی فشارهای لازم را بیاورد.
در کنفرانس برتنوود قرار شد ارزش پولهای کشورهای دیگر بر مبنای دلار تعیین شود. در آن زمان دلار هنوز وابسته به ارزش و مقدار ذخیره طلا در بانکهای آمریکا بود. در سالهای اول بعد از جنگ جهانی دوم هیچ رقیب اقتصادی در جهان برای ایالات متحده آمریکا وجود نداشت.
در بخش اول این رشته مقالات به رویارویی شوروی و آمریکا در رابطه با آلمان پرداخته شد. شوروی سیاست برچیدن ماشینهای صنعتی از آلمان و آمریکا سیاست بازسازی آلمان را دنبال میکرد.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ بزرگترین هدف اردوگاه غرب تحت رهبری آمریکا، مهار سیاستهای کمونیستی شوروی بود، در حالی که اردوگاه شرقی تحت رهبری شوروی مبارزه با سرمایهداری و امپریالیسم را دنبال میکرد. به این ترتیب جنگی سرد بین غرب و شرق، برای ۴۰ سال بردنیایی که دو قطبی شده بود، سایه انداخت.
سی و دومین کنفرانسِ فدراسیون جهانی صلح (UPF) با حضور بیش از دویست شخصیت سیاسی و دینی از روز یکشنبه، چهارم شهریورماه، به مدت پنج روز در سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار شد.
پرویز صیاد را کمتر کسی است که نشناسد. هشت فیلم سینمایی صمد در سالهای بعد از انقلاب و زمانی که دستگاه پخش ویدیو حکم میوه ممنوعه را داشت، در ایران دست به دست میشد. خودش میگوید عشق و محبتی که ایرانیان به او نشان میدهند به او توان و انرژی داده که تا این سن همچنان روی صحنه بماند.
معمولا میگوییم شخصیتهای تاریخی به خاطر اعمالشان به یاد میمانند. مارتین لوترکینگ چگونه انسانی بود؟ برای پاسخ به این سئوال بهتر است ابتدا برای شناخت اعمالش نگاهی به زندگینامهاش بیاندازیم و بعد برای شناخت ذهنی که در پشت آن اعمال بود فلسفه او را بشناسیم.
داریوش شایگان، از متفکران و فیلسوفان ایرانی، دوم فرودینماه امسال در تهران درگذشت. او هفتهها را در حالت کما و نیمه کما گذراند و سرانجام در سن ۸۳ سالگی دار فانی را وداع گفت. مرگ برای شایگان، تداعیگر شعری بود از راینر ماریا ریلکه: در بطن زن آبستن، در پس چهرهی خسته و مهربانش، دو میوه در شرف تکوین است: یکی مرگ و دیگری زندگی.
بیشتر