خطای راهبردی زمانی خود را نشان میدهد که از دشمن خود به هر دلیلی دشمنی دائمی برای همه زمانها بسازی در این شرایط بیشتر از همه تحت تأثیر آن قرار میگیری و با آن زندگی هم میکنی. رابطه ایران و امریکا در میان برخی از صاحبان قدرت در این دو کشور این گونه شده است.
خبرگزری رويترز در تحليلی به لغو سخنرانی سعود الفيصل وزير خارجه عربستان سعودی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرده و مینويسد برای حکومت عربستان که هميشه گفتگو و ديپلماسی در پشت صحنه را به واکنشهای علنی ترجيح میدهد لغو اين سخنرانی يک واکنش جدی به تغييرات اخير در فضای ديپلماتيک خاورميانه و احتمال بهبود مناسبات ايران و آمريکا بود.
در مشروح مذاکرات مجلس ایران، از «سگ دختر اوباما» تا رابطه «بیل و مونیکا» را میتوان یافت. تاکنون تحقیقی درباره دفعات نام بردن از آمریکا در مجلس ایران انجام نشده اما حداقل در نطقهای نمایندگان این نام حتی بیشتر از نام ایران به کار میرود.
وين وايت کارشناس ارشد پيشين وزارت امور خارجه آمريکا در امور مربوط به خاورميانه و پژوهشگر در موسسه خاورميانه در واشينگتن با راديو فردا درباره مذاکرات ايران و آمريکا گفتگو کرده است.
گشایش احتمالی در اختلافات میان ایران و آمریکا و عادیشدن مناسبات میان آنها از برخی جهات به سود منافع و مصالح روسیه نیست. با این همه یک ایران دارای روابط عادی با غرب میتواند با روسیه نیز مناسباتی متوازن و نزدیک داشته باشد.
«۳۵ تحلیلگر ارشد امنیتی آمریکا» در نامهای به باراک اوباما از پیشبرد دیپلماسی در حل مسئله هستهای ایران، استقبال کردند. امضاهای این نامه توسط «پروژه ایران» از زیر مجموعههای بنیاد جامعه مدنی که مقر آن در نیویورک است گردآوری شده است. رادیوفردا گفتگویی داشته با ویلیام اچ. لوئرز، مدیر «پروژه ایران» که خود از امضاکنندگان این نامه است.
عمار ملکی، پژوهشگر علوم سیاسی و مطالعات میانفرهنگی، در این یادداشت با بهرهگیری از چند شاخص مهم «فرهنگ ملی»، به مقایسه شباهتها و تفاوتهای فرهنگی ایران و آمریکا پرداخته تا از زاویهای دیگر به مشکلات و مسائلی که در راه عادیسازی رابطه این دو وجود دارد، توجه شود.
عادیسازی رابطه ایران و آمریکا اگر در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما اتفاق بیفتد به همراه کشتن بن لادن، به عنوان دو میراث اصلی سیاست خارجی باراک اوباما در تاریخ آمریکا باقی خواهد ماند...
آيا آيتالله علی خامنهای از ديپلماسی تعاملگرای روحانی حمايت میکند؟ آيا تغيير در چگونگی مواجهه ايران با آمريکا، مورد تأييد رهبر جمهوری اسلامی است؟
برای بررسی روابط -یا دقیقتر بگوییم عدم روابط رسمی- ایالات متحده و جمهوری اسلامی در دوران آیتالله خامنهای میتوان به چهار موضوع پرداخت: موانع ساختاری این رابطه، علل مخالفت جدی و همیشگی آیتالله خامنهای با برقراری رابطه مستقیم در ۲۴ سال گذشته تا دولت حسن روحانی، علت یا علل تغییر نظر وی پس از انتخابات ۹۲، و روندی که این تغییر جهت طی خواهد کرد.
تنها با سپری شدن حدود دو ماه از استقرار دولت روحانی، خودروی او پس از بازگشت از نیویورک مورد حمله و کفشپرانی قرار گرفت. این در حالی است که در هشت سال ریاست جمهوری احمدینژاد چنین اقدامی علیه او رخ نداده بود.
بیشتر