ايتن زاکرمن، مدير «مرکز رسانههای مدنی» در انستيتو تکنولوژی ماساچوست (MIT) در گفتگو با رادیو فردا در مورد دیپلماسی اینترنتی و تاثیر آن در روابط ایران و آمریکا سخن گفته است.
وندی شرمن، معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا، خبر داد که دولت اوباما از کنگره آمریکا خواسته است تا تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در سنا را به تأخیر بیندازد.
آنچه کشورهای منطقه را از مسیر گفتگوهای اتمی ایران با غرب خشمگین میکند٬ وضعیت «سری بودن» مذاکرات هستهای است. کشورهای عرب همسایه ایران معتقد هستند که بایستی در کم و کیف روند این پرونده باشند. اما اختلافهای جدید میان این کشورها و ایالات متحده آمریکا درباره سوریه٬ عراق و مصر موجب شده است که دولت اوباما آنها را در مذاکرات اتمی ایران نادیده بگیرد.
رخدادهای بیسابقه نیویورک که گفتوگوی تلفنی «اوباما-روحانی» و دیدار «کری- ظریف» در صدر آن قرار داشت؛ نشان میدهد که تهران سرانجام پذیرفته است برای حل این بحران فرساینده راهی جز تعامل و گفتوگوی مستقیم با واشینگتن ندارد.
یکی از انتخابهای دشواری که دولت باراک اوباما در بازی شطرنج خود با حکومت ایران با آن روبهرو است این است که در واکنش به هرگونه عقبنشینی و یا سازشی جدی از سوی ایران در زمینه بحران هستهای چه نوع امتیاز و یا پاداشی به جمهوری اسلامی بدهد.
دیوید پرایس از نمایندگان حزب دموکرات در کنگره آمریکا به رادیو فردا میگوید که به نظر وی اکنون زمان تشدید تحریمها نیست، بلکه باید زمینه دیپلماسی را به خوبی فراهم آورد.
هر چند رفتار حکومت ایران بسیار نوسانپذیر و تا حدی غیرقابل پیشبینی است، اما بهبود رابطه سیاسی با غرب و به ویژه امریکا اگر به نتایج ملموس، واقعی و پایداری بیانجامد، حتی در کوتاه مدت، دارای تأثیرات قابل توجهی بر ساختار بازرگانی خارجی ایران خواهد بود.
ناتوانی ايالات متحده آمريکا و ايران در ايجاد گفتوگويی معنادار در طول بيش از ثلث قرن گذشته مانعی جدی بر سر راه ثبات در خاورميانه بوده است. جنگ سردی که ميان اين دو کشور در جريان بوده، مشکلات را شدت بخشيده و جَوی از خصومت را در منطقه دامن زده است.
آنچه به «لابی اسرائیل» در آمریکا شهرت دارد در واقع نهادی است با نام «کمیتهِ آمریکاییِ امور عمومیِ اسرائیل». این شورا در سختترین مرحله تشکیل دولت اسرائیل، توسط یک یهودی آمریکایی تأسیس و به تدریج تبدیل به یکی از پرنفوذترین نهادهای مؤثر در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای آمریکا در ارتباط با اسرائیل شد.
خطای راهبردی زمانی خود را نشان میدهد که از دشمن خود به هر دلیلی دشمنی دائمی برای همه زمانها بسازی در این شرایط بیشتر از همه تحت تأثیر آن قرار میگیری و با آن زندگی هم میکنی. رابطه ایران و امریکا در میان برخی از صاحبان قدرت در این دو کشور این گونه شده است.
خبرگزری رويترز در تحليلی به لغو سخنرانی سعود الفيصل وزير خارجه عربستان سعودی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرده و مینويسد برای حکومت عربستان که هميشه گفتگو و ديپلماسی در پشت صحنه را به واکنشهای علنی ترجيح میدهد لغو اين سخنرانی يک واکنش جدی به تغييرات اخير در فضای ديپلماتيک خاورميانه و احتمال بهبود مناسبات ايران و آمريکا بود.
بیشتر