در ادامه انتقادهای اعضای دولت حسن روحانی از مخالفان توافق هسته ای، رئیس جمهوری ایران خود روز شنبه مخالفان را عده ای «افراطی» توصیف کرد و گفت که نخواهد گذاشت این «عده» ملت را ناامید کنند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از واگذاری غیرقانونی پروژه ۷۰۰ میلیون دلاری احداث خط ریلی ایران - ترکمنستان در دولت محمود احمدینژاد به شرکت «پارس انرژی» ایران خبر داد و گفت: این اقدام باعث لغو پروژه و متواری شدن «مالک» این شرکت شد.
رئیس سازمان معاهده منع آزمایش هستهای از ایران خواست که به دنبال توافق هستهای با قدرتهای جهانی، این معاهده بینالمللی را نیز به تصویب برساند و تضمین دهد که هیچ گاه آزمایش اتمی انجام نخواهد داد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران و عضو کارگروه داخلی برجام، خبر داد که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه، ۲۴ شهریور، «در راستای توافق اتمی وین» و «طبق روال معمول» به ایران سفر خواهند کرد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از «تذکر»های این گروه به رئیس جمهوری، وزیر ارشاد و رئیس سازمان صداوسیما خبر داد. او همچنین تلویحا وزیر ارشاد را به عدم تسلط بر وزارتخانه متبوعش متهم کرد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از قول دیپلماتهای غربی میگوید که در جریان نمونهبرداری از مرکز نظامی پارچین، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز همراه متخصصان ایرانی حضور خواهند داشت.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز جمعه، ۲۰ شهریور، در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا پس از رایگیری در سنای این کشور گفت که واشینگتن به این دلیل «وادار به مذاکره» شد که سیاست تحریم ناکام ماند.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به سخنان سعید جلیلی گفته است آنهایی که میگویند حق غنیسازی را برای ایران گرفتند باید سند آن را ارائه دهند. وی تیم سابق هستهای را متهم کرده که جان ۸۰ میلیون نفر را به خطر میاندازند تا بگویند شجاع هستند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه در اقدامی نمادین طرح تایید توافق هستهای ایران با شش قدرت جهانی (برجام) را با ۲۶۹ رای مخالف رد کرد. اما با توجه به مخالفت سنا، رد این توافق در مجلس نمایندگان مانع از اجرای توافق از سوی دولت باراک اوباما نخواهد شد.
امام جمعه مشهد «ترافیک» سفر اروپاییها به ایران را «بسیار خطرناک» دانست و گفت که «این مسئله ما را دچار اضطراب میکند». امام جمعه تهران نیز آمریکا را به تلاش برای نفوذ در ایران متهم کرد.
در پی ابراز نگرانی ایالات متحده و سازمان ناتو در مورد حضور روسیه در سوریه، وزیر دفاع اسرائیل نیز روز پنجشنبه تایید کرد که مداخله نظامی روسیه و ایران در خاک سوریه برای کمک به بقای حکومت بشار اسد تشدید شده است.
رهبران سه کشور بریتانیا و فرانسه و آلمان روز پنجشنبه، ۱۹ شهریور، با ورود به بحث موافقان و مخالفان توافق اتمی در واشینگتن ابراز اطمینان کردند که این توافق بنیان و اساسی خواهد شد برای «حل دائمی» مناقشه هستهای ایران.
بیشتر