مایکل بنت، سناتور دمکرات از ایالت کلرادو، حمایت خود را از توافق هستهای با ایران اعلام کرد و به این ترتیب شمار حامیان این توافق در سنای آمریکا به ۳۸ نفر رسید. با این حال، بن کاردن، دیگر سناتور دمکرات از ایالت مریلند، با این توافق مخالفت کرد.
اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، با دفاع از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران تاکید کرد این توافق باعث میشود که هر گونه گزینه نظامی احتمالی علیه تهران در آینده موثرتر باشد.
با رسیدن تعداد نمایندگان موافق توافق هستهای با ایران در سنای آمریکا به حد نصاب مطلوب، اکنون مخالفان این توافق بیم دارند که با ترفندهای سیاسی امکان رایگیری نیز از آنان سلب شود. جو لیبرمن ، عضو سابق مجلس سنای آمریکا گفته است:«فقط برای رعایت انصاف باید بگذارند این موضوع دستکم به رای گذاشته شود».
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، روز جمعه، ۱۳ شهریور، در واشینگتن با باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، دیدار میکند. هدف اصلی این سفر «جلب حمایت بیشتر آمریکا برای مقابله با ایران» عنوان شده است.
در پی موضعگیری خامنهای مبنی بر این که مجلس نباید از بررسی توافق اتمی کنار گذاشته شود، رئیس مجلس بر بررسی این توافق در قوه مقننه تاکید کرد و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز ارائه لایحه از سوی دولت را «ضروری» دانست.
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس دهم در اسفند ۱۳۹۴ اصلاح طلبان خود را برای این رخداد آماده میکنند.
متن نامه ۴۴ روشنفکر جهان در حمایت از توافق اتمی و نیز درخواست برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران.
رئیس مجلس ایران که در آمریکا به سر میبرد، در گفتوگویی رادیویی به امکان تبادل زندانی میان دو کشور اشاراتی کرده است؛ چند روز پس از آنکه برخی دیگر مقامهای ایرانی چنین احتمالی را رد کردند.
در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که «اظهارات بیپایه و اغراقآمیز مقامهای آمریکایی» درباره برنامه اتمی ایران «تحت فشار لابیهای صهیونیستی» انجام میگیرد.
دبیر شورای نگهبان هشدار داده، با هشدار در مورد جریانی که با هدف تضعیف ولایت فقیه و رابطه با آمریکا در پی نفوذ به مجلس خبرگان است، تلویحاً تهدید کرده که صلاحیت چنین داوطلبانی «قهراً تأیید نمیشود».
ساعتی پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد «لزوم تعیین تکلیف در قبال سخنان مقامهای آمریکایی» خبرگزاریهای ایران سخنان مشاور بینالملل او را بازتاب دادند که در آن تأکید شده «ایران هیچوقت نسبت به مسئولان آمریکایی خوشبین نبوده است».
سفارت ایران در کویت با ابراز نارضایتی از درج نام جمهوری اسلامی در پرونده کشف سلاح و مهمات در کشور کویت، ادعاها در این زمینه را «استمرار تبلیغات منفی رسانهای» علیه روابط دو کشور ارزیابی کرده است.
بیشتر