سخنگوی کاخ سفید میگوید که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، و امانوئل مکرون، همتای فرانسویاش، از گامهای ایران برای توسعه برنامه هستهایش ابراز نگرانی کردند.
دبیر شورای نگهبان روز سهشنبه ۲۱ آبان به سخنان اخیر حسن روحانی رئیسجمهوری ایران انتقاد کرد و آن را «درشتگویی» و «حاشیهسازی» خواند.
کابینه عربستان سعودی آن چه را که «فریبکاری» جمهوری اسلامی درباره برنامه اتمیاش خواند محکوم کرد.
ازسرگیری فعالیت هستهای ممنوعه از سوی ایران میتواند باعث فاصله گرفتن مهمترین حامیان بینالمللی جمهوری اسلامی از این حکومت شود.
اجرای چهارمین گام از «کاهش تعهدات برجامی» و راهاندازی ظرفیتهای غنیسازی اورانیوم فردو اتفاقی معنادار در دوران بحرانیِ برجام است. این گام هنوز خطوط قرمز غرب و اسرائیل را رد نکرده، اما در عین حال «گام مینیاتوری» و محدودی هم نیست.
محمدجواد ظریف در توییتی خطاب به وزرای خارجه کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه نوشت که به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردهاند و تنها در حال دفعالوقت بودهاند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، میگوید جمهوری اسلامی در تاریخ خود هرگز به اندازه امروز در شرایط «سخت و پیچیده» قرار نداشته و فشارها در زمینه فروش نفت، اداره کشور را با مشکل مواجه میکند.
نماینده جمهوری اسلامی نزد سازمانهای بینالمللی در وین گفته گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد این سازمان «همچنان دسترسی کاملی در ایران دارد»، اما افزوده این گزارش «نباید با اغراض سیاسی بزرگنمایی شود».
اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی از تصمیم ایران برای از سرگیری فعالیتهای هستهایش در تاسیسات فردو «شدیدا ابراز نگرانی کردند» و از تهران خواستند یا برجام را رعایت کند یا علیه آن اقدام میکنند.
وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۲۰ آبان سخنان حسن روحانی درباره امکان خریدوفروش تسلیحات توسط ایران در صورت باقی ماندن در برجام را دلیل دیگری درباره «فاجعهبار بودن» این توافق دانست و خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران در آخرین مورد از عدول خود از تعهداتش در برجام، غنیسازی در تاسیسات «فردو» را از سر گرفته و میزان ذخایر اورانیوم غنی شدهاش در حال افزایش است.
بیشتر