چرا «همنوایی» در جمهوری اسلامی چنان اهمیت دارد که آیتالله خامنهای مُهر تأیید بر سندی میگذارد که به صراحت میگوید بهائیان «در مدارس چنانچه اظهار نکردند بهائیاند ثبتنام شوند»؟ چرا در ایران ناهمنوایان از مشارکت در زندگیِ اجتماعی محروم میشوند؟
چند روز پس از درگذشت سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» و در پی افزایش فشارهای آشکار و پنهان بر چهرههای مشهور برای عقبنشینی از موضع اعتراضی خود، علی مطهری در نامهای به رئیس صداوسیما خواستار دفاع از خود در تلویزیون شد.
از نوزاد تا نوپا. با لباسهای سبز یا سفید. سربندهایی که رویشان عبارت یا علی اصغر نوشته شده. بعضی چفیه بر سر دارند، بعضی دشداشه بر تن؛ با اشیای تزئینی ویژه محرم. کودکانی که در آغوش مادرهایشان آرام خوابیدهاند، یا با شگفتی صورت گریان مادر را نگاه میکنند.
۲۶ سال پس از خودسوزی هما دارابی در اعتراض به حجاب اجباری خودسوزی دیگری برای اعتراض به سلب شدن یکی از آزادیهای زنان بسیار خبرساز شده و واکنشها به آن بیسابقه بوده است.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، را متهم کرده که در موضعگیریاش درباره خودسوزی سحر خدایاری، «دروغ ضدانقلاب» را تکرار کرده است.
چند روز پس از درگذشت سحر خدایاری بر اثر خودسوزی و موج واکنشها به آن، سخنگوی قوه قضاییه روز پنجشنبه، ۲۱ شهریور، تلفنی از پدر خانم خدایاری بابت «مواضع هوشمندانه او در گفتوگو با رسانهها» قدردانی کرد.
فدارسیون جهانی فوتبال، فیفا از اعزام یک هیات به ایران برای بررسی موضوع ورود زنان به ورزشگاهها خبر داده است.
دو روز پس از اعلام خبر درگذشت «دختر آبی» و اوج گرفتن انتقاد در داخل و خارج به آن، چند مقام در دولت حسن روحانی به آن واکنش نشان دادند، سخنگوی دولت از موافقت با حضور زنان در استادیومها گفت، اما رئیس دفتر رئیس جمهور آن را «به مصلحت» ندانست.
بیشتر