لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۳

رهبر جمهوری اسلامی «دشمنان» را به «تحریک کارگران» متهم کرد


صدها کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند
صدها کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند

همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران، وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی، سخنرانی او در روز ۱۶ بهمن را منتشر کرد که در آن «دشمنان» متهم شده‌اند که تلاش می‌کنند که «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».

بر اساس این گزارش، سخنان رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با دست‌اندرکاران مجمعی موسوم به «کنگره ۱۴ هزار شهید جامعه کارگری کشور» ابراز شده است.

رهبر جمهوری اسلامی در این سخنرانی که روز دوشنبه هفتم اسفند، در وب‌سایت او انتشار یافت، با اشاره به اینکه بارها گفته است «ضدانقلاب کشور از اوّل چشمش به کارگرها بود»، ‌اضافه کرد که مخالفان حکومت جمهوری اسلامی یا به توصیف او، ضدانقلاب، از همان روز پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ تلاش داشت «جامعه‌ کارگری را به‌نحوی علیه جمهوری اسلامی تحریک کند» اما به گفته او،‌ «کارگران، با بصیرت، همت تدین و پایبندی و تقید به دین جواب رد دادند».

آیت‌ا‌لله خامنه‌ای در این سخنان به برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری در دهه ۶۰ اشاره نکرد؛‌ فعالانی که بازداشت و حتی اعدام و کشته شدند و یا اینکه مجبور به مهاجرت از ایران شدند. این در شرایطی بود که آن دسته از فعالان کارگری که هنوز آزاد بودند، به فعالیت‌های مخفی و محدود صنفی روی آوردند و یا اینکه خانه‌نشین شدند.

به نوشته وب‌سایت آیت‌الله خامنه‌ای، او در بخشی از سخنانش، دشمنان را متهم کرد که به توصیف او، یکی از کارهای اساسی‌شان این است که شاید بتوانند در کارخانه‌ها، در مجموعه‌های کارگری، به‌خصوص مجموعه‌های بزرگ، «یک رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند؛ کارگرها را [به این کار] وادار کنند».

رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به حرکت‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و حق بیمه برای مدت طولانی، اخراج ها و یا دستمزدهای زیر خط فقر و برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در سالیان اخیر عنوان کرد که «کارگران در طول این سال‌ها همیشه مقاومت کرده‌اند، همیشه ایستاده‌اند، همیشه با بصیرت، دست دشمن را رد کرده‌اند».

به طور معمول، رهبر و مقام‌های جمهوری اسلامی،‌ کشورهای آمریکا و اسرائیل را دشمن توصیف می‌کنند.

سخنان رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی روز دوشنبه منتشر شد که در روزهای اخیر، گزارش‌های بسیاری در مورد اعتراض های کارگری، از جمله اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران در برخی از شهرهای ایران منتشر شده است.

آخرین نمونه از این اعتراض‌های کارگری مربوط به کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز است که روز دوشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

آنان در هشتمین روز اعتراض شان شعار دادند: «عزا عزا امروز، روز عزا است امروز، گروه ملی بیچاره، صاحب عزاست امروز» ، «مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر» و «این همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی» ‌بودند.

گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی است و حدود ۴ هزار کارگر دارد که دست‌کم سه ماه دستمزدشان پرداخت نشده است.

کارگران این کارخانه ها همچنین خواستار روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفندماه و عیدی و پاداش‌شان است.

دور جدید اعتراض صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران از یکشنبه گذشته شروع شد که از بارگیری کامیون ها جلوگیری کردند. شماری از کارگران معترض همچنین در مراسم نماز جمعه هفته گذشته اهواز شعار «مرگ بر کارگر – درود بر ستمگر» سر دادند که شعاری کنایه‌آمیز در اعتراض به بی‌توجهی به خواسته‌های‌شان بود؛ شعاری که به طور گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافت.

گروه ملی صنعتی فولاد اهواز از شرکت‌های متعلق به گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا بود که پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی، مدیریت موقت آن به قوه قضائیه واگذار شد. پس از آن نیز مالکیت این مجتمع بزرگ صنعتی به دلیل بدهی‌هایش به بانک ملی به این بانک سپرده شد و در نهایت، مالکیت آن در آبان ماه سال جاری به عبدالرضا موسوی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس، واگذار شد.

عبدالرضا موسوی همچنین مالک باشگاه استقلال اهواز، هتل داریوش در کیش و پارک دلفین‌های کیش است.

او روز یکشنبه ششم اسفند، در صفحه اینستاگرام خود در واکنش به اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نوشت که در سه ماهی که مالک این مجتمع شده،‌ تلاش کرده است که مشكلات گروه ملی صنعتی فولاد ایران در كمترين زمان ممكن حل شود.

عبدالرضا موسوی در این ارتباط به «كمك به بازنشسته شدن تعدادی از پرسنل، كاهش پيمانكاران غير ضروری، پایان كار تعدادی از بازنشستگان شاغل، كاهش هزينه‌ها، اصلاح ساختار و اصلاح آيين‌نامه ها» اشاره کرد.

وی اضافه کرد که در جریان نشستی با استاندار خوزستان در روز یکشنبه قرار شد مصوبات «ستاد تسهيل» در سريع‌ترين زمان ممكن اجرایی شوند و بانك متعهد شد كه در سريع‌ترين زمان، ضمانت نامه برای خريد مواد اوليه به نفع فولاد خوزستان صادر کند.

با این همه، مالک گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مورد اعتراض کارگران این مجتمع، عده ای که «بدخواه»‌ نامید را متهم کرد که از «درون و بيرون شركت» و با تحریک کارگران و راه اندازی اعتصاب، «باعث فراری دادن مشتريان و عدم اعتماد به شركت» شده اند.

در همین حال، ‌اتحادیه آزاد کارگران ایران از اعتصاب کارگران و پیمانکاران کارخانه فولاد خراسان و شرکت پترو صنعت دنیز بابت ۱۳ ماه دستمزد معوقه خبر داد.

به گفته این تشکل صنفی، کارکنان پالایشگاه ایلام نیز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود اعتصاب کردند.

پیش از این نیز کارگران کارخانه فولاد قزوین و شرکت آرمان شفق در تاکستان در استان قزوین، کارخانه شیر وارنا، کارکنان شرکت آهاب در تهران، کارگران سد غلامان در خراسان شمالی،‌ شرکت بوت سرویس ایران در کیش، هپکو در اراک، سامان کاشی بروجرد، نیشکر هفت‌تپه، کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان،‌ نیروهای شرکتی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان آذربایجان شرقی، کارگران کارخانه رنگین در استان سمنان،‌ سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یاسوج، شرکت ساختمانی تابان شهر در بیرجند و‌ کارگران پيمانی منطقه ويژه پتروشيمی ماه‌شهر در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خود اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کرده اند.

از جمله کارگران کارخانه هپکو روز ۱۶ بهمن، روز سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، اقدام به تشکیل زنجره انسانی در میدان مرکزی اراک کردند.

در عین حال،‌ به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، ‌تعداد زیاد و قابل توجهی از رانندگان این شرکت روز یکشنبه در پاسخ به فراخوان این تشکل کارگری،‌ چراغ‌های اتوبوس های‌خود را روشن کردند.

این سندیکا روز دوشنبه در اطلاعیه ای درباره دلایل اعتراض رانندگان و کارگران این شرکت اشاره کرد که «شارژ کارت اعتباری (خرید) کارگران در چندین مناسبت شارژ نشده، لباس کار رانندگان و کارگران توقفگاه و تعمیرگاه برای نیمه دوم سال داده نشده است، ارتقاء گروه استحقاقی رانندگان به موقع انجام نمی شود، تسهیلات مسکن حدود ۶۰۰۰ تن از رانندگان و کارگران به رغم مصوبه ستاد ساماندهی مسکن پرداخت نشده و ساخت پروژه مسکن ۲۷۰ تن از کارگران نیمه کاره رها شده است».

به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، حرکت اعتراضی روز یکشنبه در شرایطی برگزار شد که مدیریت شرکت واحد ماشین‌های گشت را برای «ممانعت رانندگان از روشن کردن چراغ اتوبوس ها» اعزام کرده بود.

با استفاده از گزارش وب‌سایت‌های دفتر رهبر ایران، اتحادیه آزاد کارگران، سندیکای کارگران شرکت واحد و دیگر منابع خبری؛ ب.ک./م.ا.
XS
SM
MD
LG