لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۱

وزارت بهداشت ایران: سیاست غربالگری جنین، با وجود برخی مخالفت‌ها، تغییر نخواهد کرد


کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت ایران
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت ایران

رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز دوشنبه ۲۹ دی با بیان این‌که این نهاد خود را در برابر سلامت نسل آینده «مسئول» می‌داند، تاکید کرد که سیاست غربالگری «داوطلبانه» بیماری‌های ژنتیک تغییر نمی‌کند.

کیانوش جهانپور افزود: «غربالگری با همکاری پزشکان متخصص و همکاری داوطلبانه والدین برای پیشگیری از تولد کودکان معلول، از سیاست‌های وزارت بهداشت است و ادامه خواهد یافت».

این مقام وزارت بهداشت، مخالفت‌ها در این زمینه را «غیر قابل درک» دانست و گفت: «امیدوارم برخی مخالفت‌ها به کاهش بودجه خدمات غربالگری ژنتیک در بودجه سال آینده منجر نشود».

به گفته آقای جهانپور، هر دو سیاست غربالگری بیماری‌های ژنتیک و افزایش فرزندآوری در وزارت بهداشت دنبال می‌شود.

در چند روز گذشته، اظهارات کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان، در صفحه توئیترش موجی از واکنش‌ها را به‌ویژه در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت.

خانم خزعلی که بعدتر توئیت خود را پاک کرد، مدعی شده بود که مجلس ایران غربالگری «اجباری» زایمان را لغو کرده است.

وزارت بهداشت اما بلافاصله به این سخنان واکنش نشان داد و اعلام کرد استفاده از این خدمات همواره «داوطلبانه» و «اختیاری» بوده است.

در همین حال، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز، تصویب چنین قانونی در مجلس را تکذیب کرد.

در روزهای اخیر بحث پیرامون «اجباری» یا «داوطلبانه» بودن فرآیند غربالگری بیماری‌های ژنتیک نیز بالا گرفته است.

سازمان نظام پزشکی ایران روز ۲۷ دی در توئیتی به نقل از ناهید خداکرمی، عضو شورای عالی این سازمان، نوشت: «پزشکان و متخصصان باید بگویند غربالگری باشد یا نه».

به گفته خانم خداکرمی، مادرانی هستند که پس از به دنیا آوردن نوزاد معلول، شکایت کرده‌ و از اجباری نبودن این فرآیند انتقاد کرده‌اند که محکومیت برخی پزشکان را در مراجع قضایی به دنبال داشته است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در سخنان روز دوشنبه خود همچنین بر لزوم بهره‌گیری از بیمه درمانی در روند غربالگری تاکید کرد.

او گفت: «در مواردی که مبتنی‌بر شواهد علمی، امکان پیشگیری از تولد نوزدان معلول و دارای نقص ژنتیک هست می‌توان منابعی از اعتبارات نظام سلامت و بیمه‌ای را به این سمت سوق داد تا به خانواده‌ها به خصوص آن‌ها که نیازمند حمایت مالی برای انجام این آزمایش‌ها هستند، کمک شود».

کیانوش جهانپور افزود: این اقدام به ارتقای شاخص‌های نظام سلامت ایران کمک می‌کند و باید از آن حمایت شود، نه این‌که حمایت‌های آن حذف شود.

در حال حاضر، تنها بخشی از خدمات و مشاوره‌ها در زمینه غربالگری در بخش دولتی به شکل رایگان انجام می‌شود اما همچنان تامین بخش قابل توجهی از هزینه این فرآیند بر عهده خانواده‌هاست.

با استفاده گزارش خبرگزاری ایرنا و توئیتر/ آ.ت/ ک.ر
XS
SM
MD
LG