لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۲

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به «جنوب سوریه و مواضع حزب‌الله» در قنیطره


حملات اسرائیل به دمشق (عکس از آرشیو)
حملات اسرائیل به دمشق (عکس از آرشیو)

ساعاتی پس از آنکه شبه‌نظامیان سازمان حزب‌الله لبنان به سوی یک پهپاد تجسسی نظامی اسرائیل راکت ضد هوایی شلیک کرده و آن را ظاهرا ساقط کردند، جنگنده‌های اسرائیلی در آخرین ساعات چهارشنبه شب، پانزدهم بهمن، به اهدافی در جنوب سوریه حمله کردند.

رسانه‌های دولتی سوریه با استناد به منابع نظامی در دمشق خبر دادند که در پی «حمله هوایی دشمن» در نزدیکی ساعت یازده شب، به وقت محلی، به استان قنیطره در جنوب سوریه، سامانه ضد هوایی سوریه فعال شد.

منبع نظامی یادشده که نام او ذکر نشد، به تلویزیون دولتی سوریه گفت که سامانه پدافند هوایی موفق شده «تمامی موشک‌های دشمن را رهگیری و منهدم کند».

این منبع سوری در همین حال گفت که حملات اسرائیل صرفا آسیب مالی وارد کرده است.

رسانه‌های منطقه گزارش داده‌اند که اسرائیل مراکز سلاح و مقر تجسس اطلاعاتی حزب‌الله را در بخش جولان سوریه، در فاصله چند ده کیلومتری از مرز شمالی اسرائیل، هدف قرار داد.

برخی منابع سوری نیز گزارش دادند که غیر از بخش سوری ارتفاعات جولان، حومه فرودگاه بین‌المللی دمشق نیز در میان اهداف اصلی اسرائیل از این حمله بوده است.

سایت خبری اسرائیلی وای.نت نوشته است که حملات اسرائیلی پس از آن بوده که دو فروند هواپیمای باربری ایرانی روز چهارشنبه محموله‌هایی را در دمشق فرود آورد و سپس به سوی تهران بازگشتند.

وای.نت همچنین مدعی شد که هم‌زمان با این دو هواپیمای ایرانی، یک فروند هواپیمای ترابری سوریه روز چهارشنبه از تهران به بندر لاذقیه در سوریه بازگشته بود.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای باربری ایرانی «از سوی سپاه پاسداران» ماموریت انتقال محموله‌های نظامی را به سوریه برعهده دارند.

وای.نت بر اساس رصد سایت‌های رهگیری تردد هوایی نوشته است که یک بوئینگ شرکت ایرانی مسافربری «فارس قشم ایر» و یک هواپیمای شرکت ایرانی «ساها» در این روز در مسیر تهران- دمشق- تهران در پرواز بوده‌اند.

ایران و سوریه دارای پروازهای عادی مسافربری و ترابری هستند که از جمله با هواپیماهای شرکت‌های ایرانی «فارس قشم ایر» و «ساها» انجام می‌شود.

آمریکا و اسرائیل در طول سال‌ها گفته‌اند که ایران در زیر پوشش پروازهای مسافربری عادی، از جمله از سوی شرکت «ماهان ایر» ماموریت‌های ترابری بار نظامی غیرقانونی و حمل و نقل نیروی نظامی به جبهه‌های جنگ سوریه را انجام می‌دهد.

مقامات اسرائیل در مورد حمله تازه منتسب به این کشور در سوریه سکوت کرده و رسانه‌های اسرائیلی نیز مستنداتی در مورد ترابری بارهای نظامی از سوی هواپیماهای ایرانی و سوری در پروازهای روز چهارشنبه ارائه نکرده‌اند.

از سوی دیگر، گزارشگران رسانه‌های اسرائیل بمباران اهداف حزب‌الله را تلافی‌جویی کشورشان به اقدام حزب‌الله در ساعات ظهر روز چهارشنبه، مبنی بر شلیک راکت ضد هوایی به سوی پهپاد نظامی اسرائیلی دانسته‌اند.

دو منبع امنیتی لبنانی به خبرگزاری رویترز گفته بودند که شبه نظامیان حزب‌الله به سوی پهپاد تجسسی اسرائیلی که ظهر این روز در جنوب لبنان به پرواز درآمده بود، راکت ضد هوایی شلیک کردند.

در حالی که رویترز گزارش داده بود که پهپاد اسرائیلی به سوی آسمان اسرائیل بازگشته، سخنگوی ارتش اسرائیل گفته بود که پهپاد به «ماموریت خود ادامه داد».

اما رسانه‌های لبنانی، از جمله تلویزیون حزب‌الله لبنان، گزارش دادند که صدا و دود ناشی از انفجار در محل شلیک راکت به سوی پهپاد اسرائیلی، نشان از ساقط شدن این شیئ پروازی اسرائیلی داشته است.

شاهدان عینی در جنوب لبنان گفتند که ارتش اسرائیل ظاهرا از بیم درز اطلاعات نظامی از پهپاد ساقط شده، محل سقوط پهپاد را سریعا بمباران کرده بود.

پیش از آن نیز در آغاز این هفته حزب‌الله گفت که شبه نظامیان آن یک پهپاد اسرائیلی را از «کنترل دشمن خارج کرده و آن را در اختیار گرفتند». ارتش اسرائیل تایید کرد که آن پهپاد را از دست داده اما گفته بود که از درز اطلاعات از آن «نگرانی ندارد».

XS
SM
MD
LG