مخالفان کودتای نظامی در میانمار روز دوشنبه چهارم اسفند فراخوانی برای اعتصابات عمومی و ادامه اعتراضات خیابانی صادر کردند در حالی که مقامات این کشور در پی کشته شدن دو تن از معترضان در روز شنبه هشدار دادهاند که این تقابلها به بهای جان افراد بیشتری تمام خواهد شد.
ژنرالهای میانمار علیرغم استقرار نیروهای بیشتر در خیابانها و وعده برگزاری انتخابات، هنوز نتوانستهاند اعتراضات روزانه و جنبش نافرمانی مدنی علیه کودتا را متوقف کنند.
کودتای نظامیان در میانمار به بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر این کشور و سرنگونی دولت منتخب مردم انجامیده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد، در کشوری که مردم خیلی به خوش یمنی و بدیمنی روزها اعتقاد دارند، برای معترضان روز ۲۲.۲.۲۰۲۱ (مصادف با چهارم اسفند) معنای خاصی دارد و آنها این روز را با ۸.۸.۱۹۸۸ مقایسه میکنند که نسل گذشته در آن روز اعتراضات گستردهای را علیه حکومت نظامی وقت ترتیب داد، اعتراضاتی که به خاک و خون کشیده شد.
سرکوب معترضان این بار کمتر از آن زمان خونین بوده، اما با این حال دستکم سه نفر کشته شدهاند که مرگ دو نفر آنها روز شنبه در شهر ماندالی رقم خورد. اما این اتفاق مانع معترضان نشد که روز یکشنبه به خیابانها بیایند، به طوری که یانگون، بزرگترین شهر میانمار، در این روز صحنه اعتراضاتی با حضور دهها هزار نفر بود.
امآرتیوی، تلویزیون دولتی میانمار، نسبت به انجام اعتراضات در روز دوشنبه هشدار داد و اعلام کرد: «معترضان میخواهند مردم را تحریک کنند و به ویژه به احساسات نوجوانان و جوانان متوسل شوند که به تقابل [با نیروهای امنیتی] روی بیاورند، امری که به بهای جان آنها تمام میشود.»
بسیاری از کشورهای غربی کودتا در میانمار را محکوم کردهاند از جمله ایالات متحده، بریتانیا و آلمان. شامگاه یکشنبه همچنین وزیر خارجه ایالات متحده به حکومت نظامی میانمار در رابطه با اقدامات خشونتآمیز آن علیه معترضان هشدار داد.
آنتونی بلینکن در توییتر نوشت که واشینگتن همچنان در کنار مردم میانمار که خواستار بازگشت دولت منتخب دموکراتیک خود هستند، میایستد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن