رسانههای آمریکا روز یکشنبه ۱۴ مهر گزارش دادند که در ماجرای تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، با همتای اوکراینیاش، «افشاگر دومی» نیز وجود دارد.
رسانهها این خبر را به نقل از مارک زید، وکیلی که قبلا وکالت «افشاگر اول» را برعهده داشت، منتشر کردهاند.
مارک زید روز یکشنبه به تلویزیون ایبیسی گفت که افشاگر دوم نیز یک مقام اطلاعاتی است و بازرس کل با وی صحبت کرده است.
همچنین به گزارش آسوشیتدپرس، آقای زید گفته است که افشاگر دوم «اطلاعات دست اولی دارد» که ادعای افشاگر اول را «تایید میکند».
افشاگر اول که گفته میشود یک مقام اطلاعاتی است با ثبت شکایتی مدعی شده است که آقای ترامپ «از قدرتش برای درخواست از یک کشور خارجی به منظور دخالت» در انتخابات سال ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا استفاده کرده است.
ماجرای شکایت این افشاگر و در پی آن به جریان افتادن تحقیقات اسیتضاح دونالد ترامپ از سوی دموکراتهای کنگره پس از آن آغاز شد که بخشهایی از تماس تلفنی ۲۵ ژوئیه (حدود دو ماه و نیم پیش) بین دونالد ترامپ و ولودیمیر زلینسکی، رؤسای جمهوری آمریکا و اوکراین، منتشر شد.
دموکراتها میگویند دونالد ترامپ در این تماس از همتای اوکراینیاش خواسته است درباره «فساد» جو بایدن و پسرش در اوکراین تحقیق شود و «اعطای کمک چهارصد میلیون دلاری نظامی به کییف را منوط به چنین تحقیقاتی کرده بود».
دونالد ترامپ با انتقاد شدید از اقدام دموکراتها در راهاندازی روند تحقیقات استیضاح، گفته است که در تماس تلفنیاش با رئیسجمهوری اوکراین هیچ سخن اشتباه یا کار نادرستی از او سر نزده است.
آقای ترامپ با این حال روز پنجشنبه علاوه بر تکرار خواستهاش از اوکراین، از چین نیز خواست درباره فعالیتهای خانواده بایدن در آن کشور تحقیق کند.
مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن در اختیار دموکراتهاست در ادامه تحقیقات استیضاح، سه روز پیش جلسات پرسش و پاسخی را با یکی از مقامهای سابق وزارت خارجه ترتیب داد که به خاطر افشای نامش در شکایت «افشاگر اول» استعفا کرده بود.
جلسه محرمانه پرسش و پاسخ از کرت ولکر، نماینده پیشین وزارت خارجه آمریکا در امور اوکراین، روز پنجشنبه به مدت بیش از ۹ ساعت برگزار شد و در پایان آن، کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان متن چند پیامک را منتشر کرد که بین کرت ولکر و دو دیپلمات دیگر آمریکایی رد و بدل شده بود.
با این حال شماری از جمهوریخواهان که در جلسات پرسش و پاسخ حضور داشتند گفتهاند اظهارات کرت ولکر نشان داد که هیچ «گروکشی» [بین اعطای کمک نظامی به اوکراین و تحقیق درباره رقیب احتمالی آقای ترامپ در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری] صورت نگرفته است.