لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۵۹

آغاز سفر وزیر خارجه ایران به شش کشور آمریکای مرکزی و جنوبی


محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، بامداد یک‌شنبه ۳۱ مرداد ماه، برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های کوبا، نیکاراگوئه، شیلی، اکوادور، بولیوی و ونزوئلا، از تهران راهی هاوانا شد.

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

کوبا نخستین مقصد سفر وزیر خارجه ایران است و پس از آن نیز آقای ظریف به نیکاراگوئه می‌رود. سفر به شیلی، نخستین سفر وزیر خارجه ایران به این کشور پس از انقلاب بهمن ۵۷ است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، می‌گوید «یک هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی»، وزیر خارجه ایران را در این سفر، همراهی می‌کند.

تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران، پس از توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی برچیده شدند؛ رئیس‌جمهوری ایران و مقام‌های دولت حسن روحانی طی ماه‌های گذشته سفرهای مختلفی به کشورهای جهان کرده‌اند که هدف بسیاری از آن‌ها، افزایش روابط اقتصادی و سیاسی برآورد شده‌است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز سفر آقای ظریف به این شش کشور در مرکز و جنوب آمریکا را «برای تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با آنها» عنوان کرده‌است. به گفته آقای قاسمی سفر محمد جواد ظریف در چهارچوب «راهبردی معتقد به نگاه متوازن» صورت گرفته‌است.

ایران طی سال‌های گذشته به برخی از کشورهای آمریکا لاتین کمک‌های مالی کرده‌است؛ از جمله پیمان تجاری و کمک‌های مالی اعطاشده در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد میان تهران و نیکاراگوئه، کوبا و ونزوئلا.

در عین حال شیلی، کشوری‌ست که به تازگی و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، در تهران سفارت‌خانه باز کرده‌است. روابط ایران و شیلی در سال ۱۳۵۹ و با روی کار آمدن آگوستو پینوشه، قطع شد. اما در سال ۱۳۷۱ دولت وقت ایران در مصوبه‌ای، اجازه احیای روابط را داد. سفارت ایران در شیلی تا سال ۱۳۷۸ به طور یک‌طرفه به فعالیت مشغول بود، اما دوباره بسته شد تا بار دیگر از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را از سر گیرد.

خبرگزاری ایسنا می‌گوید اقلام اصلی صادارت شیلی به ایران، موادی مانند اسیدبوریک، خمیر کاغذ، میوه و چرم بوده است.

نیکاراگوئه عمدتا قهوه، گوشت و موز به ایران صادر کرده‌است.

ایران و ونزوئلا هر دو عضو «اوپک» هستند. ونزوئلا در حال حاضر با بحران اقتصادی و انرژی روبه‌رو است و با قدرت گرفتن مخالفان دولت حاکم در پارلمان، صحنه سیاسی آن کشور نیز دستخوش تحولاتی شده‌است.

اکوادور، دیگر عضو اوپک، نیز تولیدکننده نفت (۴۰ درصد کل صادرات)، موز، طلا و میگو است.

میان ایران و بولیوی روابط چندانی وجود ندارد و کاردار آن کشور در تهران، سال گذشته گفته بود حجم مبادلات تجاری دو طرف «تقریبا به صفر» رسیده‌است.

XS
SM
MD
LG