لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۶

نتیجه نظرسنجی: اسراییلی ها با حمله به ایران مخالفند


نظر سنجی تازه ای که روز پنج شنبه منتشر شد نشان می دهد که دو سوم از اسراييلی ها با حمله نظامی اين کشور عليه تاسيسات اتمی جمهوری اسلامی ايران مخالفند.
نظر سنجی تازه ای که روز پنج شنبه منتشر شد نشان می دهد که دو سوم از اسراييلی ها با حمله نظامی اين کشور عليه تاسيسات اتمی جمهوری اسلامی ايران مخالفند.

نظر سنجی تازه ای که روز پنج شنبه منتشر شد نشان می دهد که دو سوم از اسراييلی ها با حمله نظامی اين کشور عليه تاسيسات اتمی جمهوری اسلامی ايران مخالفند.


بر اساس گزارش راديوی سراسری اسراييل، ۶۷.۲ درصد از پرسش شوندگان به اين گزينه که « اسراييل بايد به تنهايی به تاسيسات اتمی ايران حمله کند»، پاسخ منفی داده اند در حالی که ۲۰.۹ درصد جواب مثبت داده اند. ۱۱.۹ درصد نيز در اين زمينه ابراز عقيده نکرده اند.


اين نظر سنجی پس از آن انجام شد که گزارش ۱۶ سازمان اطلاعاتی و امنيتی ايالات متحده آمريکا درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ايران اوايل هفته جاری منتشر شد و اعلام گرديد که «تهران برنامه ساخت بمب اتمی خود را در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده است.»


نظر سنجی روز پنج شنبه از سوی گروه شيووک پانوراما انجام شده و جامعه آماری آن نيز ۵۶۲ نفر بوده اند و درصد خطای اين نظر سنجی نيز بين چهار تا پنج درصد اعلام شده است.


  • «ما نمی توانيم چون که يک گزارش اطلاعاتی از آن سوی کره زمين منتشر شده است آسوده خاطر شویم، حتی اگر از سوی بزرگترين دوست ما انتشار يافته باشد.»
اهود باراک، وزیر دفاع اسراییل

اسراييل تاکيد کرده است که به رغم انتشار گزارش سازمان های امنيتی آمريکا، به «تهاجم ديپلماتيک» خود برای متوقف کردن برنامه هسته ای ايران ادامه می دهد چرا که به اعتقاد اين کشور، تهران اقدامات خود را برای ساخت بمب اتمی از سر گرفته است.


روز سه شنبه ايهود باراک، وزير دفاع اسراييل گفته بود: «شايد ايران در زمانی، برنامه ساخت سلاح هسته ای خود را متوقف کرده، اما به باور اسراييل، اين برنامه و ساخت سلاح هسته ای دوباره در ايران از سرگرفته شده است.»


وی افزود: «ما نمی توانيم چون که يک گزارش اطلاعاتی از آن سوی کره زمين منتشر شده است آسوده خاطر شویم، حتی اگر از سوی بزرگترين دوست ما انتشار يافته باشد.»


شيمون پرز، رييس جمهوری اسراييل نيز می گويد: « گزارش منابع امنيتی در گذشته ايراد داشته و اسراييل حس می کند که مسئله در رابطه با ايران آن قدر جدی است که نبايد اجازه داد در اين زمينه خطايی صورت گيرد.»


وی در ديدار با مادلين آلبرايت، وزير امور خارجه سابق آمريکا گفت: « بسياری از برآوردهای اطلاعاتی در اطراف جهان بعدها غير دقيق از آب درآمده است.»


آقای پرز به طور مشخص حاضر نشد تا به گزارش های منتشره توسط سازمان برآوردهای ملی آمريکا در سال ۲۰۰۲ اشاره کند که اعلام می کرد عراق برنامه توليد و ساخت سلاح های کشتار جمعی را دنبال می کرد. اين گزارش بعدها نادرست از کار درآمد.


بر اساس گزارش های منابع اطلاعاتی و امنيتی، اسراييل در حال حاضر تنها قدرت اتمی خاورميانه محسوب می شود و تخمين زده می شود که دارای ۲۰۰ کلاهک هسته ای در زرادخانه اتمی خود باشد.


به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد در ايران و اظهارات ضد اسراييلی وی که هر از گاهی تکرار می شوند موجب شده تا مناقشه ايران و اسراييل که از زمان انقلاب ايران در سال ۱۳۵۷ آغاز شده، در سال های اخير ابعادی گسترده تر پيدا کند.


آقای احمدی نژاد، يک بار با تکرار جمله ای از آيت الله خمينی، رهبر انقلاب اسلامی ايران، گفته بود که اسراييل «بايد از نقشه جغرافيا حذف شود» موجی از انتقادات بين المللی برانگيخت.


  • « اگر آنها (اسراييلی) به اين نتيجه برسند که از خطر قرمز آنها عبور شده است موضوع می تواند بغرنج شود.»
دیوید آلبرایت، رييس موسسه دانش و امنيت بين المللی

وی همچنين با زير سئوال بردن واقعه هولوکاست که طی آن شش ميليون يهودی به دست آلمان نازی قتل عام شدند، مورد انتقادات شديدی قرار گرفت.


موضوع بغرنج برای اسراييلی ها


مقامات اسراييلی برای رد برآوردهای سازمان های اطلاعاتی آمريکا به گزارش منابع امنيتی خود اشاره می کنند که بر اساس آن، « ايران همچنان در حال تلاش برای ساخت بمب هسته ای است.»


ديويد آلبرايت، بازرس پيشين اتمی سازمان ملل متحد معتقد است: « اگر آنها (اسراييلی) به اين نتيجه برسند که از خطر قرمز آنها عبور شده است موضوع می تواند بغرنج شود.»


رييس موسسه دانش و امنيت بين المللی که مقر آن در واشينگتن است در اين رابطه می افزايد: آنها ممکن است دست به مقابله نظامی بزنند.»


انتشار گزارش منابع اطلاعاتی آمريکا احتمال در پيش گرفتن رهيافت مقابله جويی از سوی واشينگتن عليه تهران را کمتر کرده است ولی به نظر برخی از کارشناسان سياسی، اسراييل خود را در اين چارچوب نمی بيند.


واينه وايت، معاون سابق مدير بخش اطلاعات خاورميانه وزارت امور خارجه آمريکا از جمله اين تحليلگران است.


وی می گويد: «در مورد اسراييل می توان با اطمينان گفت که حاضر نيست به اندازه آمريکا، خطر را تحمل کند، چون می تواند ضربه بخورد.»


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG