لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۸

احمدی نژاد: مذاکرات ژنو يک گام به جلو بود


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران. ( عکس: AFP)
محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران. ( عکس: AFP)

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، مذاکرات میان گروه موسوم به ۱+۵ و ايران، درباره برنامه هسته ای تهران را، يک گام به جلو توصيف کرد.


آقای احمدی نژاد در حاشيه‌ مراسم سالگرد آيت‌الله مشکينی ، رييس سابق مجلس خبرگان در جمع خبرنگاران گفت: «از دشمنان جز تهديد انتظاری نيست، هميشه دشمن هست و خوشبختانه ما هم روز به روز مقتدرتر می‌شويم و رو به جلو حرکت می‌کنيم.»


سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای ايران، روز شنبه در ژنو، با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه آمريکا و نمايندگان کشورهای آلمان، فرانسه، بريتانيا، چين و روسيه درباره مناقشه هسته ای ايران گفت و گو کرد.


آقای سولانا پس از اين مذاکرات گفته است که ايران هنوز پاسخ روشنی به بسته پيشنهادی قدرت های جهانی نداده است.


با اين حال، محمود احمدی نژاد دز پاسخ به اين پرسش خبرنگاران که مذاکرات سعيد جليلی و خاوير سولانا را چگونه ارزيابی می کند، گفت: «هر جلسه ای که تشکيل می شود، يک گام به جلو است.»


درجريان اين مذاکرات که برای اطلاع يافتن از پاسخ تهران به بسته پيشنهادی غرب در ازای تعليق فعاليت های هسته ای ايران برگزار شده بود، دو هفته به اين کشور مهلت داده شد تا تهران به بسته پیشنهادی ارائه شده از سوی غرب پاسخ دهد.


گروه ۱+۵ به ايران پيشنهاد کرده است که در ازای تعليق فعاليت های هسته ای خود از کمک های فنی و امتيازهای اقتصادی از سوی اين شش کشور، از جمله کمک به احداث نيروگاه های هسته ای آب سبک برخوردار شود.


اين در حاليست که ايران بارها اعلام کرده است که با تعليق فعاليت های هسته ای خود موافق نيست و اين موضوع، بازهم در روز شنبه ۲۹ تير توسط آقای جليلی مطرح شد.


فرصت دو هفته ای


همچنين مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد رييس جمهوری اسلامی ايران، نيز مذاکرات ژنو را مثبت، سازنده و رو به جلو خواند که به گفته او، برای تعيين مداليته و نحوه ادامه مذاکره بود.


خاوير سولانا پس ازمذاکرات شش ساعته خود با دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران ابراز اميدواری کرد که پاسخ روشن ايران به بسته پيشنهادی قدرت های بزرگ را در دو هفته آينده دريافت کند.


کشورهای عضو گروه ۱+۵ ازفعايت های هسته ای ايران که به گفته آنان می تواند برای توليد سلاح هسته ای به کار رود، ابراز نگرانی می کنند. تهران می گويد که اين فعاليت ها صلح آميز هستند.


دراين ارتباط، شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، ساعاتی پس از پايان مذاکرات ژنو بر سر برنامه هسته ای ايران اعلام کرد: «اميدواريم مردم ايران بدانند که رهبران آنها در برابر انتخاب گزينه های همکاری، که برای همه سودمند است، يا رويارويی، که انزوای بيشتر آنها را در پی خواهد داشت، قرار دارند.»


سرگی کيسلياک، معاون وزير امور خارجه روسيه، که در مذاکرات ژنو حضور داشت، نیز به خبرگزاری ريانووستی اين کشور گفت: انتظار دارد پاسخ ايران را در مدت دو هفته مهلت گروه پنج به علاوه يک دريافت کند.


شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون سه قطعنامه تحریمی تصويب کرده و از جمهوری اسلامی ايران خواسته است تا فعاليت های هسته ای را به حال تعليق در آورد. اما تهران با اين خواسته مخالفت کرده است.


اين موضع جمهوری اسلامی باعث برقراری تحريم هايی عليه ايران شده است.


XS
SM
MD
LG