جامعه اسلامی مهندسين، يکی از تشکلهای سياسی مهم اصولگرا، روز سه شنبه در نامهای سرگشاده خطاب به محمود احمدینژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، نسبت به آنچه تکرار تجربه دکتر محمد مصدق و ابوالحسن بنی صدر برای او خواند، هشدار داد.
در روزهای اخير، پس از اعتراضهای گسترده محافل سياسی و مذهبی به محمود احمدینژاد برای انتصاب اسفنديار رحيم مشايی به سمت معاون اول رياست جمهوری، آيتالله علی خامنهای دستور برکناری او را صادر کرد.
اما دستور رهبر جمهوری اسلامی ايران اجرا نشد و در مقابل، اسفنديار رحيم مشايی از سمت جديد خود کناره گرفت.
پس از آن نيز محمود احمدینژاد، او را به عنوان مشاور و رئيس دفتر خود منصوب کرد.
جامعه اسلامی مهندسين که محمدرضا باهنر، مرتضی نبوی و داود دانش جعفری از مسئولان آن هستند، با اشاره به تعلل يک هفتهای محمود احمدینژاد در برکناری اسفنديار رحيم مشايی، توبيخ برخی از وزيران توسط او را مورد انتقاد قرار دادند.
پيشتر نيز بيش از ۲۰۰ تن از نمايندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای، ضمن اعلام حمايت از دولت، از محمود احمدینژاد خواستند رفتارش را بهگونهای اصلاح کند که نظرات رهبری با سرعت و جديت در آن اجرا و انجام شود.
اين اعتراضها تاکنون ادامه يافته است و در آخرين نمونه، آيتالله احمد جنتی، امام موقت جمعه تهران و دبير شورای نگهبان، در اين زمينه گفت:« احمدینژاد بايد کاری کند که مردم نرنجند. عزل و نصبهايی که صورت گرفت، صدای همه را درآورد و باعث رنج مردم شد. »
وی بدون نام بردن از اسفنديار رحيم مشايی، او را فاقد موقعيت مردمی و مورد اعتراض مراجع توصيف کرد.
آيتالله جنتی در عين حال با انتقاد از برکناری وزير اطلاعات گفت:«يک وزير را که خوشسابقه، مدبر، روحانی و با عملکرد خوب بوده و چهارسال در اين دولت کار کرده است را در روزهای آخر را حذف میکنيد، در حالی که دوستانتان اين عمل شما را درک نمیکنند.»
سعيد رجايی خراسانی، ديپلمات پيشين و تحليلگر سياسی در ايران، درباره هشدار جامعه اسلامی مهندسين و انتقادهای صورت گرفته از محمود احمدینژاد به «راديو فردا» میگويد:
اين انتقادها به اين دليل ابراز شدهاند که در جلسه هيئت دولت، رئيس جمهور به نکات مهمی که اعضای هيئت دولت مطرح کردند، توجه نکرده و به نوعی به آنها دهنکجی يا بیحرمتی کرده است.
معمول اين است که رئيس جمهور، وزيران را عوض میکند، ولی استعفای آقای مشايی قابل پيشبينی بود، يعنی رئيس جمهور قبل از اين که بخواهد او را برکنار کند، به وی اشاره کرد که استعفا دهد. البته رئيس جمهور با انتصابی که بعد از استعفای آقای مشايی انجام داد، او را از اين آستين خود به آن آستين گذاشته است که فرقی نمیکند.
رادیو فردا: آيا انتقاد از آقای احمدینژاد فقط در مورد مسئله انتصاب اسفنديار رحيم مشايی بوده است؟
خير، موارد ديگری هم وجود دارد. اما مسايل مهم پيش روی رئيس جمهور اين است که چه کسانی را به جای وزيرانی که عزل کرده است، جايگزين کند و آيا مجلس شورای اسلامی به وزاری جديدالورود رأی اعتماد خواهند داد يا نه.
جامعه اسلامی مهندسين در نامه خود به آقای احمدینژاد نوشته است که «ما نمیخواهيم حضرتعالی از ريشههای آرای خود غافل شده و ماجرای آقای مصدق و رويارويی با روحانيت و توهم تکيه به رأی ملت که در اوان انقلاب نيز توسط بنیصدر تکرار شد، برای شما هم پيش آيد» و از رئيس جمهور خواسته است به جايگاه علمای دينی هم توجه داشته باشد. فکر میکنيد اين جملات برای آقای احمدینژاد داری چه پيامی است؟
به اين معنی است که توصيههای آقای خامنهای را حتماً اعمال کند، مثلاً آقای خامنهای توصيه کرده بود که رحيم مشايی نباشد.
ما در رأس دولت، مجموعهای از روحانيت که نداريم، فقط يک روحانی داريم و آن هم آقای خامنهای است، ولی جامعه اسلامی مهندسين نخواست نام ببرد و کلمه روحانيت را به کار برد.
پس از اينکه آقای احمدی نژاد به عنوان رئيس جمهور معرفی شد، رفتارهای او انتقادهای زيادی را به دنبال داشت، از جمله در مورد انتخاب وزيران و معاونين و بیتوجهی به روحانيت. برخی از تحليلگران میگويند اين سياستها در ادامه سياستهای او در چهار سال اول است و به جای اينکه به روحانيت و تشکلهای سنتی اصولگرايان تکيه کند، اکنون به نهادهای جديد روی آورده است. نظر شما در اين باره چيست؟
اگر من رئيس جمهور بودم، بنا را بر اين نمیگذاشتنم که حتماً به روحانيت تکيه کنم. البته اين کار بدی نيست. اما اگر رئيس جمهور واقعاً رأی مردم را داشته باشد، که من معتقدم ندارد، بايستی به عنوان يک رئيس جمهور مشروع و قانونی و با تکيه بر رأی ملت کار کند، نه با تکيه بر روحانيت. البته او بايد به روحانيت احترام بگذارد.