لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۴

سازمان ملل: ۶۸ غیرنظامی در حملات هوایی روزسه‌شنبه در یمن کشته شدند


کشته‌شده‌های حمله هوایی روز سه‌شنبه در استان تعز
کشته‌شده‌های حمله هوایی روز سه‌شنبه در استان تعز

هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن اعلام کرد: در دو حمله ائتلاف منطقه ای به رهبری عربستان سعودی به یمن در طول یک روز ۶۸ غیرنظامی کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جیمی مک‌گلدریک در بیانیه ای در روز پنجشنبه هفتم دی، گفت: در حمله هوایی نخست که به یک بازار شلوغ در استان تعز، در روز سه‌شنبه پنجم دی، انجام شد،‌ ۵۴ غیرنظامی و از جمله هشت کودک کشته و ۳۲ تن دیگر زخمی شدند.

آقای مک‌گلدریک، افزود: حمله دوم نیز در همان روز در استان حدیده به مرگ ۱۴ عضو یک خانواده منجر شد.

هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در ملل سپس گفت: «من از افزایش تلفات غیرنظامیان که به علت حملات کور و فزاینده صورت گرفته است، عمیقا آزرده‌خاطرم.»

این مقام سازمان ملل اضافه کرد:‌ به‌ جز ۶۸ کشته روز سه‌شنبه، ۴۱ غیرنظامی در ۱۰ روز گذشته در جنگ یمن کشته و ۴۳ نفر دیگر زخمی شدند.

جیمی مک‌گلدریک گفت: «این حوادث، بی‌اعتنایی کامل همه طرف‌ها از جمله ائتلاف سعودی به جان انسان را ثابت می کند و همچنین نشان‌دهنده این است که این جنگ عبث تنها به ویرانی این کشور و رنج گزاف مردمش منجر شده است.»

او سپس از تمامی طرف‌های مناقشه در یمن، از جمله ائتلاف منطقه ای به رهبری عربستان سعودی، خواست به تعهدات خود در مورد قوانین بشردوستانه بین‌المللی در خودداری از حمله به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی عمل کنند و بین اهداف غیرنظامی و نظامی تفاوت قائل شوند.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، از زمان حمله این ائتلاف به یمن بیش از ۸۷۵۰ نفر در این کشور کشته شده‌اند.

پیش از این، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ روز ۳۰ آذر اعلام کرده بود که شمار موارد مشکوک به وبا در یمن به رقم یک میلیون نفر رسیده است.

یک روز پس از آن، ائتلاف منطقه ای به رهبری عربستان سعودی نیز طی بیانیه‌ای گزارش صلیب سرخ را بزرگ‌نمایی خواند و گفت: «تقریبا غیرممکن است که بتوان مشخص کرد موارد مشکوک، بیماری وباست یا اسهال معمولی.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ ضمن هشدار درباره همه‌گیر شدن وبا در یمن، اعلام کرده که جنگ داخلی ۸۰ درصد از جمعیت این کشور را با کمبود غذا، سوخت، آب آشامیدنی و خدمات بهداشتی مواجه ساخته است.

ائتلاف منطقه ای از سال ۲۰۱۵ در حمایت از عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری مورد پذیرش سازمان ملل، حملات هوایی خود را در یمن و علیه گروه حوثی ها آغاز کرد. حمله به حوثی‌ها زمانی صورت گرفت که این گروه به برتری نسبی در جنگ داخلی یمن رسیده و از جمله کنترل صنعا،‌ پایتخت این کشور، را در دست گرفته بود.

ائتلاف سعودی آبان سال جاری پس از شلیک موشک از سوی حوثی‌ها به فرودگاه ریاض، بندرها و گذرگاه‌های هوایی یمن را به طور کامل بست.

با افزایش انتقاد‌های بین‌المللی، در اوایل آذرماه عربستان برای معدودی از پروازهای امدادی سازمان ملل مجوز نشستن در فرودگاه صنعا را صادر کرد.

در همین حال روز پنجشنبه هفته گذشته عربستان اعلام کرد با گشایش ۳۰ روزه بندر حدیده که در کنترل حوثی‌ها است برای کمک‌رسانی موافقت کرده است.

...........................................................................................................

رادیو فردا، خبرگزاری فرانسه، رویترز/ح.ر/ ب.ک.
XS
SM
MD
LG