لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۳

رئیس‌جمهوری عراق: ما در این بخش از جهان دیگر بحران نمی‌خواهیم


برهم صالح، رئیس‌جمهوری عراق و دونالد ترامپ در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد، معروف به مجمع داووس، در سوئیس تبادل نظر کرده‌اند.
برهم صالح، رئیس‌جمهوری عراق و دونالد ترامپ در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد، معروف به مجمع داووس، در سوئیس تبادل نظر کرده‌اند.

برهم صالح، رئیس‌جمهوری عراق، پس از دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در جریان گردهمایی داووس در سوئیس، به‌تاکید خواستار کاهش تنش‌ها شد، از شرایط فعلی ابراز نگرانی کرد و گفت «خاورمیانه بحران دیگری نمی‌‌خواهد».

برهم صالح در عین حال از گفت‌وگوی رد و بدل شده بین خود و دونالد ترامپ ابراز خرسندی کرده و می‌گوید دو کشور منافع مشترکی دارند که از مسئله مقابله و نبرد علیه افراطی‌گری تا ثبات در منطقه و استقلال عراق را در بر می‌گیرد.

آقای صالح در جریان پرسش و پاسخ با فرید زکریا، پس از سخنرانی‌اش در اجلاس داووس، گفته «در بازه زمانی خطرناکی به سر می‌بریم».

رئیس‌جمهوری عراق می‌گوید «ما مذاکرات خیلی خوبی با رئیس‌جمهوری [ترامپ] داشتیم و در در جریان صحبت‌های سر راستی که مطرح شد بر نیاز به خویشتن‌داری و آرامش فضا تاکید شد».

او افزوده «الان زمان یک بحران دیگر نیست. در گفت‌وگوی من با بسیاری از بازیگران منطقه‌ای، همگی، تقریبا همگی هم‌عقیده هستند که اوضاع در حال از کنترل خارج شدن است».

عراق در میانه یکی از شدیدترین بحران‌های خاورمیانه، یعنی تنش‌های فزاینده بین ایالات متحده و ایران، قرار گرفته‌است. به‌ویژه پس از حمله اخیر به سفارت آمریکا در بغداد، حملات راکتی، کشته‌شدن قاسم سلیمانی به دستور ترامپ در نزدیکی فرودگاه بغداد، و حملات موشکی سپاه پاسداران به پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا در عراق، این کشمکش‌ها نگاه‌های بسیاری را به خود معطوف کرده‌است.

برهم صالح در جریان سخنرانی خود در داووس نیز گفته «ما به دنبال روابط خوب با همه طرف‌ها هستیم، و منافع ما ایجاب می‌کند که به ورطه درگیری سقوط نکنیم… هیچ کشوری نباید به ما بگوید با چه کسی روابطمان را توسعه دهیم و این به‌سود ما نیست که یک متحد را به بهای متحد دیگر به دست آوریم یا از دست بدهیم».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، به خبرنگاران گفته دو کشور «روابط بسیار خوبی» دارند و هر دو «میزبان پیشامدهای بسیار سختی برای صحبت کردن بودند».

دونالد ترامپ همچنین در مورد کاهش نیروها در عراق نیز گفته در حال حاضر این شمار در کم‌ترین میزان است «و خواهیم دید چه پیش خواهد آمد».

شماری در حدود ۵۲۰۰ نیروی آمریکایی در حال حاضر در عراق حضور دارند. پارلمان عراق در دی ماه مصوبه‌ای را تصویب کرد و از دولت خواست به حضور نیروهای خارجی در این کشور پایان دهد.

برهم صالح در جریان سخنرانی خود تاکید کرده که رای پارلمان «نشانه‌ای از خصومت یا ناسپاسی نیست»، بلکه واکنشی بود به رخدادهایی که تمامیت ارضی کشور را با خطر روبه‌رو کرده بود.

رئیس‌جمهوری عراق از ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در نبردها علیه افراطیون قدردانی کرده و گفته «آمریکا در نبرد علیه حکومت اسلامی شریک عراق بود».

منابع: خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری آلمان، اسوشیتدپرس، ال‌مونیتور، کردستان۲۴
XS
SM
MD
LG