لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۴

بحران ونزوئلا: حامیان داخلی و خارجی دو جبهه رقيب


خوان گوایدو، رهبر مخالفان (راست) می‌کوشد حمایت فرماندهان نیروهای مسلح کشور را که تاکنون از نیکلاس مادورو حمایت کرده اند، جلب کند.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان (راست) می‌کوشد حمایت فرماندهان نیروهای مسلح کشور را که تاکنون از نیکلاس مادورو حمایت کرده اند، جلب کند.

قدرت‌های جهانی در جنگ قدرت در ونزوئلا هر کدام از یک طرف دفاع می کنند و در نتیجه دولت‌های غربی در برابر چین، روسیه و دیگران قرار گرفته اند.

در داخل ونزوئلا خوان گوایدو، رهبر مخالفان می‌کوشد حمایت فرماندهان نیروهای مسلح کشور را که تاکنون از نیکلاس مادورو حمایت کرده اند، جلب کند.

خوان گوایدو رییس مجلس ملی (پارلمان) ونزوئلا روز ۲۳ ژانویه خود را رییس جمهور موقت کشور اعلام کرد و از آن زمان در داخل و خارج از ونزوئلا دو جبهه تشکیل شده که هر کدام از یک طرف حمایت می کنند.

حاميان نیکلاس مادورو

ارتش: نیکلاس توسط متحدان خود اکثر نهادهای حکومتی کشور و از همه مهمتر ارتش را در کنترل دارد.

فرماندهان ارتش بر حمایت خود از نیکلاس مادورو تاکید کرده اند هر چند نشانه هایی از تردید نیز مشاهده شده است. روز ۲ فرویه یک ژنرال ارشد نیروی هوایی خوان گوایدو را به عنوان رییس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخت.

چین، بزرگترین وام دهنده ونزوئلا که حدود ۲۰ میلیارد دلار از این کشور طلبکار است می گوید با «دخالت خارجی» آنهایی که رهبری خوان گوایدو را به رسمیت شناخته اند مخالف است.

روسیه: دومین وام دهنده بزرگ به ونزوئلا در عین حال از نظر نظامی نیز از آن کشور حمایت می کند. روسیه در ماه دسامبر دو بمب افکن و حدود ۱۰۰ پرسنل نظامی را برای شرکت در یک رزمايش مشترک به کاراکاس فرستاد. ولادیمیر پوتین، آمریکا و متحدانش را به «دخالت خارجی » در امور ونزوئلا متهم کرده است.

کشورهای دیگری از جمله بولیوی، کوبا، ایران، مکزیک، کره شمالی، ترکیه و اروگوئه از نیکلاس مادورو حمایت کرده اند. در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز چند کشور از جمله دولت چپگرای یونان از او حمایت کرده است.

خوان گوایدو

آمریکا: دونالد ترامپ رییس جمهور این کشور به فاصله کوتاهی پس از آنکه خوان گوایدو خود را بعنوان رییس جمهور موقت اعلام کرد او را به رسمیت شناخت.

قدرت‌های منطقه ای: تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین از جمله آرژانتین، برزیل و کلمبیا نیز موضع آمریکا را اتخاذ کرده اند و لوئیس آلماگرو رییس سازمان کشورهای آمریکایی نیز خوان گوایدو را به رسمیت شناخته است.

کشورهای اروپایی: اتریش، بریتانیا، دانمارک ، فنلاند، فرانسه، هلند، اسپانیا، پرتغال، سوئد، لتونی و لیتوانی روز دوشنبه خوان گوایدو را به رسمیت شناختند. اسرائیل و استرالیا نیز از جمله کشورهای دیگری هستند که چنین موضعی گرفته اند.

نهاد قانونگذاری: در ونزوئلا مخالفان نیکلاس مادورو یکی ازنهادهای مهم حکومتی یعنی مجلس ملی (پارلمان) را در کنترل دارند. ولی نیکلاس مادورو در سال ۲۰۱۷ با تاسیس یک نهاد قانونگذاری دیگر تحت عنوان مجلس موسسان ملی قدرت و اختیارات پارلمان را حذف کرد.

XS
SM
MD
LG