حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، سال ۹۸ را به دلیل وقوع اعتراضات گسترده آبانماه «سختترین و تلخترین» سال حکومت جمهوری اسلامی از نظر «امنیتی» معرفی کرد.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه خبر داد که به حکم دیوان عالی کشور پرونده سه معترض محکوم به اعدام بار دیگر در دادگاه بررسی خواهد شد.
زهرا فلاح، مادر ابوالفضل شهبازی، از بازداشتشدگان آبان ۹۸، در گفتوگو با رادیو فردا میگوید که با مرخصی و حضور این زندانی سیاسی در مراسم تشییع و ختم برادرش مخالفت شده است.
میراث آبان برای آینده اعتراضات چیست؟ آبان با حکومت و دو جناح اصلی آن چه کرد؟ آیا آبان دیگری در راه خواهد بود؟
اعدام، زندانهای طولانیمدت، شلاق، تبعید و مردهشویی احکامی است که طی یک سال گذشته برای بازداشتشدگان آبان صادر شده است؛ بازداشتشدگانی از طیفهای مختلف: معترض، رهگذر و تماشاچی.
روایت برخی خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ از فشارهای سنگین مأموران امنیتی برای ممانعت از برگزاری مراسم سالگرد فرزندانشان. مأموران گفتند «کشتیم که کشتیم، خوب کاری کردیم».
همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۹۸، دیدبان حقوق بشر مجددا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست درباره نقض جدی این حقوق در جریان اعتراضات گسترده در ایران تحقیق شود.
مهدی محمودیان، فعال سیاسی در ایران به رادیو فردا میگوید آنچه قابل بازگشت به عقب نیست این است که مردم بیشتری برای اعتراض کردن آماده هستند حتی اگر هزینههایش افزایش پیدا کند.
همزمان با سالگرد مرگبارترین روز اعتراضات آبان ۹۸، سازمان عفو بینالملل از وبسایتی رونمایی کرد که نشان میدهد مقامات ایرانی چگونه سرکوب خونین آبان را از چشم جهانیان پنهان کردند.
یادداشتی از جمشید برزگر: آبان ۹۸ به خونینترین سرکوب تظاهرات مردمی در تاریخ ایران بدل شد و هیچ سرکوبی، چه از نظر تعداد قربانیان و چه از نظر جغرافیای سرکوب با آن قابل مقایسه نیست.
تحلیلی از رضا حقیقتنژاد: رهبر جمهوری اسلامی در مواجهه با اعتراضهای آبان ۹۸، هر بار سناریویی تازه ساخت تا به برخوردهایی قضایی، بازداشتها و صدور حکم زندان و اعدام مشروعیت بخشد.
بیشتر