نگاه فریدون خاوند: دادههای مراکز رسمی جمهوری اسلامی نشان میدهد بیتردید شکاف میان ثروتمندان و تهیدستان در جامعه به گونهای سرسامآور افزایش یافته و ۵۰ درصد مردم زیر خط فقر هستند.
آنچه در موضوع افغانستان بیش از همه شگفتی آفرید آهنگ بسیار تند فروریزی یک نظام سیاسی است که حدود بیست سال با برخورداری از پشتیبانی استثنایی جامعهٔ بینالمللی بر افغانستان حکومت کرد.
نگاه فریدون خاوند: در چهار دهه گذشته، ورود معممها به عرصه حکمرانی اقتصادی هزینه کمرشکنی را برای ایران و آینده آن در بر داشته است. دولت ابراهیم رئیسی این هزینه را بالاتر خواهد برد.
حسن روحانی که در سال ۱۳۹۲ نرخ تورم ۳۵ درصدی را از دولت احمدینژاد به ارث برده بود، نرخ تورم بالای ۴۴ درصد را برای جانشین خود به ارث میگذارد که بالاترین میزان در ۲۵ سال گذشته است.
نگاه فریدون خاوند: در ماه ژوئیه ۲۰۲۱، حزب کمونیست چین با ۹۲ میلیون عضو، صدمین سالگرد تولد خود را جشن میگیرد. حزبی که امروز پرجمعیتترین تشکل سیاسی در تاریخ تمدن انسانی است.
نگاه فریدون خاوند: براساس گزارش آنکتاد، ارزش سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در جهان درسال گذشته به ۹۹۹ میلیارد دلار رسید که فقط یک میلیارد و ۳۴۲ میلیون دلار آن در ایران انجام گرفته.
نگاه فریدون خاوند: آنچه در اقتصاد ایران میگذرد، زاییدهٔ بحرانی گذرا نیست بلکه پیامد انحطاطی است که سرِ ایستادن ندارد و از انتخابات ریاستجمهوری هم برای توقف آن کاری برنمیآید.
نگاه فریدون خاوند: آیا با امضای «برنامه همکاری جامع ایران و چین» فصلی تازه در روابط دو کشور آغاز میشود؟ آیا چین تصمیم گرفته ایران را به مهمترین پایگاه خود در خاورمیانه بدل کند؟
نگاه فریدون خاوند: فروریزی ۴۰ درصدی درآمد ایرانیان در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹، از آنچه در ۱۰ سال نخست جمهوری اسلامی در ایران انقلابزده و جنگزده گذشت، چندان دور نیست.
نگاه فریدون خاوند: فرجام چانهزنی بر سر حداقل دستمزد ۱۴۰۰، نه کارگران را راضی کرد و نه کارفرمایان را، ولی در گذر از یکی از سختترین رکودهای تورمی، میشد به نتایج بهتری امیدوار بود؟
نگاه فریدون خاوند: سقوط «نرخ مشارکت اقتصادی» زنان ایرانی به ۱۴ درصد به آن معناست که بخش بسیار بزرگی از آنها نه تنها از داشتن شغل محرومند، بلکه دیگر حتی در جستجوی کار هم نیستند.
با وجود نرخهایی متفاوت دلار در منابع ارزی بودجه، مردم چگونه میتوانند از مهمترین سند دخل و خرج کشورشان سر در بیاورند، وقتی حتی «اندیشکده»های جمهوری اسلامی از فهم آن ناتوانند؟
بیشتر