لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۸

حرف‌های کات‌دار

سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷

انتخاب بر اساس تاریخ
خرداد، ۱۳۹۷
شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنجشنبه جمعه
۲۹ ۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴
۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱
۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸
۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵
۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۳۱ ۱
فوق ستاره‌ای مثل مسی و فشاری که تحمل می‌کند.
فوق ستاره‌ای مثل مسی و فشاری که تحمل می‌کند.

جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، با حضور سه فوق‌ستاره شروع شد. مسی، رونالدو و نیمار. این شروع برای مسی و نیمار کابوس‌وار بود، اما برای رونالدو دیگر شروعی بهتر از این را نمی‌شد تصور کرد؛ یک هت‌تریک با به ثمر رساندن انواع و اقسام گل‌ها. ضربه پنالتی، شوت از راه دوری که با همکاری دخیا دروازه‌بان اسپانیا وارد دروازه شد و یک ضربه کاشته فوق‌العاده.

به نظرم اما آن پنالتی دقیقه دوم مسابقه بزرگترین شانس رونالدو بود که شاید سرنوشت جام را هم به نحوی خوشایندتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، برای او رقم بزند. توضیح می‌دهم:

روی این فوق‌ستاره‌ها در جام‌هایی این‌چنینی فشار وحشتناکی وجود دارد. نگاهی به چهره‌های مضطرب و هراسان آنها در طول مسابقه، مؤید همین موضوع است. آنها نیاز دارند تا گل بزنند و این فشار را از روی خودشان بردارند و هرچه که از زمان بازی بگذرد، این فشار افزایش میابد. نگاهی به چهره‌ مضطرب و نگران مسی در طول بازیشان در برابر ایسلند و عصبانیت‌های عجیب نیمار در طول بازی با سوئیس این مسئله را بهتر نشان می‌دهد.

والون بهرامی مدافع سوئیس، در درآوردن لج نیمار بیشترین توفیق را داشت.
والون بهرامی مدافع سوئیس، در درآوردن لج نیمار بیشترین توفیق را داشت.

​رونالدو اما، به نظرم خوش‌شانس بود. وقتی در دقیقه دوم بازی یک پنالتی نصیب تیمش شد و او آن را تبدیل به گل کرد، بخش زیادی از فشار از رویش برداشته شد. شوت بعدی او هم، با ناکامی و اشتباه دروازه‌بان اسپانیا توی گل پیچید و همه زمینه‌ها برای شاهکار او، یعنی گل سومش مهیا شد. ضربه کاشته‌ای که تقریباً مستقیم باید شلیک می‌شد و زاویه‌ای هم نداشت که زننده آن بخواهد از تنگناهای آن برای گل کردنش استفاده کند.

اما رونالدویی که با زدن دو گل در اولین مسابقه تیمش فشار مضاعفی را روی خودش احساس نمی‌کرد، شلیک و عجیب غریبی کرد و دخیای اسپانیایی هم فقط به توپ نگاه کرد تا قصه رونالدو در این جام با مسی و نیمار متفاوت باشد.

به همین دلیل است که فکر می‌کنم ابرستاره‌ها هم برای درخشیدن، نیاز به شانس دارند. آن هم در فوتبال این دوره و زمانه که تیم‌های ضعیف‌تر، به شکل هوشمندانه‌ای روی تاکتیک‌های دفاع تیمی‌شان کار کرده‌اند و درست مثل دفاع سوئیس، یاد گرفته‌اند چطور لج نیمار‌ها را دربیاورند تا کارآیی آنها کاهش یابد.

به هر حال، آرزو بر ما ایرانی‌ها عیب نیست و امیدواریم تیم ملی کشورمان هم، که با کی‌روش آموخته چطور دفاع کند، بتواند همین بلا را بر سر ستاره‌ها و ابرستاره‌های اسپانیایی و پرتغالی بیاورد.

کی‌روش در بازی ویدئویی فیفا ۲۰۱۸
کی‌روش در بازی ویدئویی فیفا ۲۰۱۸

اسمش را خوش‌شانسی بگذاریم یا پیش‌بینی صحیح فرقی ندارد،‌ ایران یک بر صفر از سد مراکش عبور کرد و نوبت به غول های فوتبال اروپا رسیده است.

بعد از پیش‌بینی قبلی با استفاده از شبیه‌سازی بازی‌های کامپیوتری، بازی ایران و اسپانیا را هم به همان صورت در برابر هم قرار دادم تا باز هم قبل از شروع واقعیت، آن را بررسی کنیم و به حدس و گمان‌های قبل از بازی و تخیل دیجیتالی خود پر و بال بدهیم.

نتیجه نهایی این بازی ۱-۱ مساوی شد؛ نتیجه‌ای که شاید برای طرفداران تیم ملی ایران بسیار خوش‌بینانه و دلچسب باشد اما چگونگی رقم خوردن این نتیجه نگران‌کننده است.

ایران گل اسپانیا را روی ضربه پنالتی دریافت ‌می‌کند؛ دقیقه ۳۶ با خطای رضائیان روی ایسکو، داور نقطه پنالتی را نشان می‌دهد و اینیستا کار را تمام می‌کند.

اما در طول بازی تیر دروازه ایران و واکنش‌های بیراوند چند موقعیت گل را از اسپانیا می‌گیرند تا در دقیقه ۹۰ در یک ضد حمله سردار آزمون بازی را مساوی می‌کند.

تیم ملی ایران باز هم در ضربات ایستگاهی و ضد حمله موفق، اما در پاس‌کاری تیمی و دقت در ضربات آخر ضعیف کار کرد. از طرف دیگر اسپانیایی‌ها با توجه به سرعت تیمی و فردی بالا و تکنیک بالای حمل توپ بازیکن‌ها ضریب اشتباهات ایران را در دفاع بالا بردند و خطاهای زیادی گرفتند و فرصت‌های زیادی روی ضربات ایستگاهی ایجاد کردند که مهم‌ترین آنها هم ضربه پنالتی در نیمه اول بود.

باز هم تأکید کنیم که این‌ اطلاعات صرفاً یک بررسی غیرحرفه‌ای بر اساس شبیه‌سازی مسابقه با بازی‌های کامپیوتری است.

منتظر بازی روز چهارشنبه خواهیم نشست، شاید این بار هم پیش‌بینی کامپیوتر درست از آب در بیاید هرچند هیجان و اتفاق‌ها در فوتبال از هیچ لحاظ به منطق‌های کامپیوتری شبیه نیستند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG