در حالی که نگاهها به دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک در تاریخ ۱۳ تیرماه – سوم ژوییه - دوخته شده، ایران - هم پیش و هم بعد از مذاکرات مسکو - تاکید بسیار بر رفع تحریمها کرده است.
درباره مذاکرات مسکو، رادیو فردا گفتگویی کرده با جولیان بُرگِر، دبیر دیپلماتیک روزنامه گاردین که هم اکنون در مسکو به سر میبرد. وی می گوید «طرفین هیچ تمایلی به پایان روند گفتگو ندارند.»
رهبران شورای همکاری خليج فارس روز دوشنبه در رياض، پايتخت عربستان سعودی گردهم آمدند تا درباره راه های اتحاد و نزديکی بيشتر اعضا گفت و گو کنند.
واتسلاو هاول، از رهبران «انقلاب مخملی» چکسلواکی و ریيس جمهوری پیشین چک روز یکشنبه، ۱۸ دسامبر، در خانه ویلایی خود در شمال این کشور درگذشت. او از جمله افرادی بود که وقتی اکبر گنجی، ناراضی سياسی ايرانی در زندان و در اعتصاب غذا به سر می برد برای آزادی او تلاش کرد. اکبر گنجی هم از جمله افرادی است که معتقد است بايد مبارزه بدون خشونت آقای هاول، سرمشق و الگوی ايرانيان باشد. رادیو فردا به همین مناسبت با اکبر گنجی که ساکن آمريکا است، گفت و گویی انجام داده است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در روزهای گذشته دیداری تاریخی از میانمار، برمه سابق، داشت و از جمله با آن سان سوچی، رهبر مخالفان میانمار، دیدار کرد. در رابطه با این سفر، رامین جهانبگلو، جامعهشناس ایرانی و مبلغ شیوه مسالمتجویانه مبارزات سیاسی، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ داده است.
زمزمه تحريم نفت و گاز و انرژی صادراتی ايران نيز در اتحاديه اروپا بالا گرفت. هنوز اين زنگ خطر در حال شنيدن است که بريتانيا اعلام کرد به تحريم بانک مرکزی و همه مبادلات مالی ايران خواهد پيوست. در این زمینه، پرسش هايی زیادی مطرح است. اينکه آيا اتحاديه اروپا واقعا خواهد توانست با سياستی هماهنگ به تحريم انرژی ايران بپردازد؟ يا اينکه اين تنها در حد يک بلوف سياسی باقی خواهد ماند؟ و ديگر اينکه تحريم بين المللی بانک مرکزی چه تاثير بلافاصله ای بر اقتصاد امروز ايران خواهد داشت؟ برنامه این هفته «نمای دور، نمای نزدیک» این پرسش ها را با مهرداد عمادی، حسن منصور و احمد علوی مطرح کرده است.
گروهی از فعالان سوری مخالف حکومت بشار اسد، دست به تشکیل «شورای ملی سوریه» زدهاند. نزدیک به ۱۴۰ تن از فعالان سیاسی سوری که نیمی از آنان را فعالان داخل کشور تشکیل این شورای متشکل از گروههای سیاسی و قومی و مذهبی را اعلام کردهاند.
۱۰ سال پیش، دو روز پیش از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا، در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ احمد شاه مسعود در یک سوء قصد در ایالت تخار افغانستان کشته شد. او که به «شیر پنج شیر» معروف بود، یک سال پس از مرگش از سوی دولت حامد کرزی، لقب «قهرمان ملی» گرفت.
۱۹ اوت ۱۹۹۱، گروهی از محافظهکاران حزب کمونيست در اتحاد شوروی در مخالفت با اصلاحات ميخائيل گورباچف دست به کودتا زدند.
وقتی روزنامه بریتانیایی «گاردين» در يکی از شماره های آوريل ۲۰۱۰ خود به نقل از دنی دورلينگ، استاد جغرافيای انسانی در دانشگاه شفيلد و متخصص نابرابری های اجتماعی نوشت که «لندن نابرابرترين شهر در ميان کشورهای توسعه يافته جهان است»، شايد هرگز تصور نمی کرد که يکسال بعد، همين شهر، چهار روز شاهد شورش فقيرترين گروه های اجتماعی خود شود.
۱۷ ژوئیه، ۲۶ تیر ماه، سالروز تصویب سند دادگاه کیفری بینالمللی، به عنوان روز جهانی «عدالت بینالمللی» نامگذاری شده است. به همین مناسبت در ارتباط با پیشینه و چهارچوب دادگاه کیفری بینالمللی سعید محمودی، استاد حقوق بینالملل، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ داده است.
اگرچه مذاکرات صلح خاورمیانه بین فلسطینیها و اسراییل، تا حدی مسکوت مانده و پیشرفتی در آن حاصل نشده، طرفین همچنان در پی راههای هستند تا شاید راهی به سوی صلح بیابند.در تازهترین اقدام گروهی با نام «یالا» بر روی شبکه اجتماعی فیسبوک تشکیل شده است. گروهی با هدف جذب جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال از هر دو سوی مناقشه.
بیشتر