۱۰ سال پس از فرو ریختن برجهای مرکز تجارت جهانی در نیویورک، اینک پارهای از زنان عربستان به خود اجازه میدهند، علیرغم سختگیری پلیس، در خیابانهای ریاض رانندگی کنند. در همان خیابانها، بنلادن پیشتر، ۱۲ هواپیماربا از مجموع ۱۵ تبعه سعودی عضو گروه حمله انتحاری القاعده به نیویورک و واشنگتن را به خدمت گرفته بود.
بهنام ناطقی، خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در نیویورک، در سال ۲۰۰۱ از این شهر در ایالات متحده با رادیوفردا که آن زمان رادیو آزادی نام داشت همکاری میکرد.
یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ مطابق با روز سهشنبه، ۲۰ شهریور سال ۱۳۸۰، گزارشگران و دبیران رادیوفردا که آن زمان رادیو آزادی نام داشت هم مانند دیگر اصحاب رسانه در تمام دنیا روز بسیار پرکاری را پشت سر گذاشتند و در پایان آن روز تجربهای را با خود به خانه بردند که هنوز از یاد هیچ یک نرفته است. حمید فاطمی و بکتاش خمسهپور ۱۱ سپتامبر ده سال پیش را به یاد میآورند.
در آمریکا کمتر کسی را میتوان یافت که به یاد نداشته باشد روز یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ کجا بوده و چه میکرده است. اما در افغانستان در آن روز عده کمی از وقوع این حملات آگاه شدند و آن عدهای نیز که باخبر شده بودند به هیچ وجه تصور نمیکردند که این حوادث به فاصله کوتاهی کشورشان را نیز دگرگون خواهد کرد.
حملههای پیدرپی گروه تروریستی القاعده به رهبری اسامه بن لادن به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک و به واشینگتن خسارات جانی و مالی فراوان بر جای گذاشت. رادیوفردا نگاهی دارد به این نخستین حادثه جهانی قرن بیست و یکم از دریچه عدد و رقم.
۲۰ شهریور امسال درست ۱۰ سال از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر میگذرد. اگر قرار باشد با یک کلمه، نظرتان را در مورد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر بیان کنید، این کلمه چه خواهد بود؟
رخدادهای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با خسارات مالی (صدها میلیارد دلار) و انسانی (حدود سه هزار کشته) سهمگین تاثیراتی درازمدت در سیاست خارجی و داخلی ایالات متحده، جوامع با اکثریت مسلمان در خاورمیانه و جوامع مسلمان اقلیت در ایالات متحده و اروپا داشت. فراتر از هزینهها و خسارتهای عملیات تروریستی و جنگ در ایالات متحده و کشورهای درگیر، امروز پس از گذشت یک دهه میتوان به چالشهایی که این رخداد در جامعهٔ بزرگ ایالات متحده و متحدان آن در اروپا و نیز در جوامعی با اکثریت مسلمان برانگیخت و چالشهایی که تشدید شدند و نیز نتایج آنها نگاهی انداخت.
۲۰ شهریور امسال درست ۱۰ سال از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر میگذرد. حادثهای که مسئولیت آن را گروه تروریستی القاعده بر عهده گرفت و ابعاد آن هنوز در سراسر جهان، بهویژه در منطقه خاورمیانه طنینانداز است. دیدگاهها و خاطرات خود در مورد حادثه ۱۱ سپتامبر و نیز تبعات آن را در همین صفحه با ما در میان بگذارید.
لئون پانتا، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، در نخستین مصاحبه خود پس از کشته شدن اسامه بنلادن اعلام کرد از آنجا که احتمال داده میشد، پاکستانیها به رهبر القاعده اطلاع بدهند، آمریکا تصمیم گرفت بدون اطلاع اسلامآباد عملیات را انجام دهد.