جرج دبليو بوش رييس جمهور پيشين ايالات متحده آمريکا می گويد شنيدن خبر مرگ بن لادن رهبر القاعده و مسئول سازماندهی حمله های يازده سپتامبر او را خوشحال نکرده است.
مصاحبه اختصاصی راديو فردا با ژان پير پرن، روزنامه نگار و کارشناس دنيای عرب و خاورميانه روزنامه ليبراسيون چاپ پاريس درباره دهمين سالگرد حملات تروريستی يازده سپتامبر.
۱۰ سال از واقعه تکاندهنده ۱۱ سپتامبر گذشته است. به این مناسبت به سراغ چندین فعال مدنی، روزنامهنگار و وبلاگنویس از کشورهای مختلف رفتیم تا از منظر آنها نگاهی بیندازیم به رویداد ۱۱ سپتامبر و تبعات آن.
در نیویورک مراسم یادبود قربانیان حادثه یازده سپتامبر دقیقاً از ساعت هشت و نیم بامداد یکشنبه به وقت محلی در محل سابق برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی آغاز شد. نطق کوتاه رئیس جمهوری آمریکا در این مراسم مضمونی مذهبی داشت و وی با نقل قولی از کتاب مقدس مسیحیان گفت که «خدا پناه و قوت ماست.»
حوادث خونین و رقتانگیز یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ یقیناً نمیتواند هیچکس و یا هیچ نظام سیاسی موجود در جهان را شادمان کند مگر اینکه خود از درون به تروریسم بینالمللی وابسته بوده و یا حامی آن باشد.
در حالی که محمود احمدینژاد، در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر، بار دیگر این رویداد را «یک بازی طراحی شده» و «بهانهای» برای حملههای آمریکا نامید، وزارت خارجه آمریکا از همدردی مردم ایران در سال ۲۰۰۱ تشکر کرد.
یکشنبه بیست شهریور ۱۳۹۰ مقارن است با دهمین سالگرد حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱. این حملات که پیامد دردناک و آنی آن فروریختن برجهای مشهور تجارت جهانی در نیویورک و کشته شدن نزدیک به سه هزار نفر و زخمی شدن بیش از شش هزار تن دیگر بود به گفته آگاهان سیاسی به شکلی همه جانبه معادلات هزاره جدید را تحت تاثیر قرار داد.
حوادث یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک و واشینگتن علاوه بر آن که قربانیان بسیار گرفت، بر اقتصاد اثر گذاشت، و به بیاطمینانی در بین ملتها و دولتها دامن زد، برندگانی هم داشت، افراد، موسسات و کشورهایی که از پیامدهای این حوادث سود فراوان بردند. با ده برنده بزرگ این حوادث در کنار ده بازنده آن آشنا شوید.
۱۰ سال پیش، دو روز پیش از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا، در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ احمد شاه مسعود در یک سوء قصد در ایالت تخار افغانستان کشته شد. او که به «شیر پنج شیر» معروف بود، یک سال پس از مرگش از سوی دولت حامد کرزی، لقب «قهرمان ملی» گرفت.
رویداد تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی علاوه بر پیامدهای سیاسی و استراتژیک آن، بر اقتصاد آمریکا و جهان نیز تاثیر گذاشت. همزمان با دهمین سالگرد این رویداد، گفتوگوی اقتصادی امروز رادیوفردا با فریدون خاوند به همین موضوع میپردازد.
هادی قائمی پیش از آن که فعالیت خود را به عنوان فعال حقوق بشر آغاز کند، زندگی و داستان دیگری داشت. هادی قائمی در دانشگاه نیویورک تا سالها فیزیک تدریس میکرد تا روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ فرا رسید که زندگی اش را برای همیشه تغییر داد. پای صحبت سخنگوی کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نشستهایم تا ببینیم در آن روز در نیویورک چه دید.
برنار هانری لوی، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، در مطلبی که در وبسایت خبری هافینگتون پست منتشر شده دیدگاههای خود را درباره آن چه در این ۱۰ سال گذشته یا به قول وی «در کجای جنگ با تروریسم هستیم؟» مطرح کرده است.
بیشتر