جمهوريخواهان مجلس نمايندگان آمريکا روز دوشنبه اعلام کردند که برای رد توافق اتمی با ايران رای کافی در اختيار دارند، و اين در حالی است که دمکراتها حمايت خود را از اين توافق که ميان ايران با شش قدرت جهانی امضاء شده است ابراز کردهاند.
باراک اوباما که مصمم است حمايت گستردهتر از توافق هستهای با ايران را در کنگره آمريکا جلب کند، در روزهای اخير توانسته است که موافقت برخی از دمکراتهای کنگره را به دست بياورد.
غلامحسين محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائيه ايران، از ثبت و ارسال شکايت محمود احمدینژاد، ریيس جمهوری سابق ایران، عليه اسحاق جهانگيری، معاون اول ریيس جمهوری فعلی به بازپرسی خبر داده است.
مقامات کشورهای عرب خلیج فارس در دیدار خود با وزیر خارجه آمریکا در دوحه قطر بر «اهمیت همکاری با ایران بر اساس حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی» تأکید کردند.
خبرگزاری دولتی ایرنا، به نقل از «یک مقام مسئول» در وزارت خارجه ایران، گزارشهای منتشر شده دربارهٔ حضور فرزند محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در مراسم ازدواج فرزند وزیر خارجه آمریکا را «خبرسازی محض» دانست.
وزیر خارجه ایران در مقالهای که در چند نشریه عربی به چاپ رسانده خواستار تنشزدایی میان ایران و کشورهای عرب خلیج فارس شده و در این راستا بر «تاسیس یک مجمع گفتوگوی منطقهای در خاورمیانه» تاکید کرده است.
هیئت نظارت بر مطبوعات ایران ضمن «بررسی عملکرد» رسانهها دربارهٔ مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵، هفتهنامه ۹ دی به مدیر مسئولی حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس را توقیف و پرونده آن را به دادگاه «ارجاع» کرد.
حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی، آفریقایی وزیر خارجه ایران با اشاره به اختلافات ایران و عربستان گفت: «ما برخی از اشارات مثبت را از عربستان در حد پیام دریافت کردهایم، اما رفتار عملی عربستان سعودی برای ما ملاک است.»
در ادبیات جمهوری اسلامی واژگان «محور مقاومت» جایگاه مهمی دارد و حتی بعد از درگیر شدن در بحران سوریه و ایستادن در برابر مردم این کشور و خوردن برچسب حمایت از فرقهگرائی در منطقه و رویاروئی با جهان سنی، هنوز این اصطلاح از سوی رسانههای ایران و طرفداران آن در منطقه به شکل گسترده به کار می رود.
رئیسجمهوری ایران با اشاره به مذاکرات اتمی میگوید در عمل دیدیم که مذاکره میتواند موفق باشد. او در عین حال گفته است دوست نبودن با کشوری به معنی این نیست که نشود با او در مسائل مهم بینالمللی مذاکره کرد.
در جريان جلسات کنگرهی امريکا در باب توافق اتمی ميان ۵+۱ و جمهوری اسلامی اين سخن بارها از سوی نمايندگان سنا و مجلس نمايندگان مطرح شد که چگونه می توان با کشوری که مقامات و رسانههای رسمی آن مدام شعار «مرگ بر امريکا» می دهند توافق کرد؟
هرچند توافق هستهای ایران و کشورهای ۵+۱ هنوز در مرحله تایید مجلس ایران و کنگره آمریکا باقی مانده ولی از سوی دیگر توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که متن آن فاش نشده به مسالهای برای نگرانی ایران تبدیل شده زیرا مدیرکل آژانس قرار است در سنای آمریکا حضور یابد و به سوالات سناتورها پاسخ دهد.
بیشتر