پارلمان عراق سرانجام روز پنجشنبه توافقنامه امنیتی بغداد - واشینگتن را به تصویب رساند و بدین ترتیب، نیروهای آمریکایی به طور قانونی خواهند توانست تا سه سال دیگر در عراق بمانند.
ائتلاف شیعیان و کردها و همچنین شمار زیادی از نمایندگان سنیمذهب مجلس عراق به این توافقنامه رأی مثبت دادند.
بشنوید:
محمود المشهدانی، رییس پارلمان عراق، پس از پایان نشست روز پنجشنبه اعلام کرد که این توافقنامه «با اکثریت قاطع» به تصویب رسیده است.
دبیرخانه مجلس عراق نیز اعلام کرد که از مجموع ۲۷۵ نماینده پارلمان، در جلسه روز پنجشنبه ۲۲۰ نفر حضور داشتهاند.
توافقنامه امنیتی میان بغداد و واشینگتن پیش از این در کابینه عراق نیز به تصویب رسیده بود.
به باور تحلیلگران، تصویب این توافقنامه در پارلمان عراق یک پیروزی سیاسی برای نوری المالکی، نخستوزیر عراق، در برابر مخالفان خود به شمار میرود.
فراکسیون ۳۰ نفره حامی مقتدا صدر در مجلس عراق، که با تصویب این توافقنامه مخالف بودند، در جلسه روز پنجشنبه نیز دست به اعتراض زدند.
مقتدا صدر پیش از این ضمن «ننگین» خواندن توافقنامه بغداد - واشینگتن، از نمایندگان پارلمان عراق خواسته بود که از تصویب آن خوددداری کنند.
با این حال آیتالله علی سیستانی، بانفوذترین روحانی شیعه در عراق، پیش از این اعلام کرده بود که در صورت تصویب این توافقنامه توسط اکثریت مجلس عراق، به آن اعتراضی نخواهد داشت.
اکنون پس از تصویب این توافقنامه در پارلمان، شورای ریاستجمهوری عراق باید آن را امضا کند تا به طور رسمی جنبه قانونی پیدا کند.
بر پایه این توافقنامه، نیروهای آمریکایی از پایان ژوئن ۲۰۰۹ در شهرهای عراق حضور نخواهند داشت و تا اول ژانویه ۲۰۱۲ نیروهای خود را از عراق خارج خواهند کرد.
همچنین بر پایه این توافقنامه، عراق میتواند نیروهای آمریکایی را در صورت ارتکاب «جرایم جدی» در زمانی غیر از زمان انجام وظیفه در دادگاههای خود محاکمه کند.
پارلمان عراق ابتدا قرار بود روز چهارشنبه در باره این توافقنامه تصميمگيرى كند اما براى جلب حمايت اعضاى جناح سنى مجلس، رأىگيرى را يک روز به تأخير انداخت.