لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۳

تاکید بایدن بر مقابله با اقدامات نگران‌کننده روسیه در اوکراین


جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز جمعه گفت که مشغول آماده‌سازی ابتکاراتی است تا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، نتواند به راحتی به اهداف خود برای حمله نظامی به خاک اوکراین دست یابد.

به گفته آقای بایدن، او در حال حاضر مشغول گردآوری مجموعه‌ای از «جامع‌ترین» و «معنادارترین» ابتکاراتی است که پیشبرد اقدامات نگران‌کننده ولادیمیر پوتین برای تشدید تنش نظامی علیه اوکراین را «بسیار بسیار دشوار» خواهد کرد.

اظهارات هشدارآمیز رئیس جمهوری آمریکا پس از آن بیان می‌شود که یک مقام روسیه اعلام کرد آقای بایدن و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، «ظرف روزهای آینده» از طریق تماس تصویری با یکدیگر گفت‌وگو خواهند کرد.

کی‌یف، در چند هفته اخیر در مورد افزایش چشمگیر نیروهای روسیه در منطقه مرزی بین دو کشور و احتمال حمله نظامی به خاک خود ابراز نگرانی کرده است.

اُلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، پیشتر با استناد به گزارش‌های اطلاعاتی هشدار داده بود که روسیه بیش از ۹۴ هزار سرباز را در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده و ممکن است برای یک حمله نظامی در مقیاس گسترده در پایان ژانویه (در سال جدید میلادی) آماده شود.

نیروهای روسیه در بهار و تابستان امسال دو رزمایش بزرگ در منطقه برگزار کردند و هر بار تعداد قابل توجهی نیرو و تجهیزات از خود باقی گذاشتند.

دولت‌های اروپایی نیز در روزهای اخیر در مورد افزایش استقرار نظامی روسیه در نزدیکی مرزهای شرقی اوکراین و در گرفتن جنگ آشکار بین دو کشور همسایه به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند. دبیرکل ناتو، اقدامات اخیر مسکو را «قابل توجه» و در عین حال «غیرعادی» خواند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه (۱۱ آذر) پس از رایزنی با همتای اوکراینی خود گفته بود که ایالات متحده «عمیقا» نگران موضع روسیه در قبال اوکراین است. او افزوده بود آمریکا به همراه دیگر هم‌پیمانان عضو ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) از اوکراین حمایت خواهد کرد.

آقای بایدن روز جمعه در نشست با خبرنگاران تصریح کرد دولت او با متحدان اروپایی و مقام‌های اوکراینی برای رایزنی در مورد وضعیت کنونی «به‌طور مداوم در تماس بوده است».

مقام‌های آمریکا و اوکراین این هفته بار دیگر در مورد بررسی گزینه اعمال تحریم‌های «شدید» اقتصادی علیه روسیه هشدار دادند. اکثر ناظران بر این باورند پروژه خط لوله «نورد استریم ۲» که برای رساندن گاز روسیه به اروپا در نظر گرفته شده، ممکن است قربانی این تنش سیاسی شود.

روسيه در سال ۲۰۱۴ با نادیده گرفتن توافق سال ۱۹۹۵ و با اعزام نیروهای نظامی، شبه جزیره کریمه در دریای سیاه را که پیشتر جزو خاک اوکراين بود تصرف کرد. از آن وقت تاکنون، مناسبات کی‌یف و مسکو همواره متشنج بوده است.

در جنگ جدایی‌طلبان اوکراین که مورد حمایت روسیه بودند، بیش از ۱۳ هزار نفر کشته شده‌اند. همچنین اسنادی منتشر شده است که نشان می‌دهد در این جنگ نظامیان روسیه مستقیما مشارکت داشته‌اند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رویترز، آسوشیتدپرس و گزارش‌های رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
XS
SM
MD
LG