لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۷

توتال: تامین مالی پروژه پتروشیمی ایران در مرحله ابتدایی باقی مانده است


دیدار پاتریک  پویان،‌ رئیس اجرایی شرکت توتال،‌ با حسن روحانی،‌ رئیس جمهوری ایران،‌ پس از امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی.
دیدار پاتریک  پویان،‌ رئیس اجرایی شرکت توتال،‌ با حسن روحانی،‌ رئیس جمهوری ایران،‌ پس از امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی.

در حالی که مقام‌های ایرانی اخیرا از آماده شدن برای امضای قراردادهای ساخت مجتمع‌های عظیم پتروشیمی با شرکت‌های خارجی، از جمله توتال فرانسه، در آینده نزدیک خبر داده اند، این شرکت فرانسوی می گوید که هنوز این پروژه در مرحله مطالعه است و مذاکرات درباره تامین مالی آن از سوی یک بانک آسیایی نیز پیشرفت بسیار اندکی داشته است.

به گزارش صدای و سیما، رادیو و تلویزیون دولتی ایران، مؤید حسینی صدر، معاون مشاور وزیر نفت در امور پتروشیمی، هفته گذشته از سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری شرکت توتال فرانسه و باسک آلمان و یک شرکت ژاپنی در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد.

وی در مورد پروژه شرکت توتال در ایران گفت که «قرارداد این سرمایه‌گذاری در مراحل نهایی خود قرار دارد و بزودی امضا خواهد شد».

ارزش این پروژه به گفته مقام‌های ایران، بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلار خواهد بود و شرکت مشترکی میان توتال و هلدینگ خلیج فارس برای احداث آن راه اندازی خواهد شد.

اما خبرگزاری شانا، وابسته به وزارت نفت، روز سه‌شنبه نهم مهر، گزارش داد که تا یک ماه آینده «قرارداد مطالعات اقتصادی» پروژه پتروشیمی با توتال امضا خواهد شد.

حسین علیمراد، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به این خبرگزاری گفت که «در مرحله مطالعات اقتصادی، طرح از جنبه های مختلف با در نظر گرفتن شرایط فعلی ایران ارزیابی می‌شود و مشخص خواهد شد که این طرح در شرایط موجود، اقتصادی است یا خیر و یا اینکه در چه شرایطی اقتصادی خواهد شد».

شرکت توتال روز ۱۲ تیر همراه با شرکت «سی ان پی سی» چین، قرارداد پنج میلیارد دلاری توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی را امضا کرد. این، اولین قرارداد مهم نفت و گاز ایران بعد از لغو برجام بود.

خانم آگات برواند، مسئول رسانه ای حوزه پتروشیمی شرکت توتال، در گفت‌وگو با رادیو فردا گفت که پاتریک پویان، رئیس اجرایی این شرکت، در ماه ژوئیه (تیرماه) گفته بود که امضای قرارداد پارس جنوبی، درها را برای تجارت بیشتر با ایران باز خواهد کرد. به‌گفته وی، شرکت توتال در نظر دارد پروژه پتروشیمی با ظرفیت سالانه تولید ۲.۲ میلیون تن اتیلن، محصولات پلیمری و پتروشیمی در عسلویه احداث کند و ابتدای سال جاری نیز توافقنامه ای میان ایران و شرکت توتال امضا شد. «اما این توافقنامه برای احداث پروژه یاد شده الزام آور نیست و تنها چهارچوبی برای مطالعه پروژه است. این پروژه به تامین مالی (فاینانس) خارجی از طریق بانک‌های آسیایی نیاز دارد که مذاکرات درباره آن در مرحله مقدماتی باقی مانده است».

اهمیت امضای قرارداد پتروشیمی توتال با ایران به غیر از ابعاد سیاسی آن برای نشان دادن «بی‌اعتنایی» شرکت‌های اروپایی به موضع سخت‌گیرانه دولت آمریکا و تحریم‌های احتمالی، در این نکته است که ایران نیاز به ۵۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای افزایش دو برابری ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی است.

بیشترین درآمد صادراتی ایران بعد از نفت خام، مربوط به محصولات پتروشیمی است که بنا به آمارهای گمرکی، در پنج ماه اول سال ۶ میلیارد دلار بوده که سهمی ۳۵ درصدی در کل صادرات غیرنفتی ایران داشته است.

XS
SM
MD
LG