ولادیمیر پادرینو، وزیر دفاع ونزوئلا روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت اعلام کرد که ارتش این کشور نفتکشهای ایرانی را به هنگام ورود به منطقه ویژه اقتصادی اسکورت خواهند کرد.
ولادیمیر پادرینو این اظهارات را ساعاتی پس از هشدار خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، مطرح کرده است. خوان گواید گفته بود، ارسال سوخت از سوی ایران هشداری برای ونزوئلا و آمریکای لاتین است.
صنعت نفت ایران و ونزوئلا دو کشور عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، از سوی آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است.
پیشتر یک مقام دولت دونالد ترامپ گفته بود٬ آمریکا در حال بررسی اقدامات مناسب برای واکنش نشان دادن به انتقال بنزین توسط ایران به ونزوئلا است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در واکنش گفته بود که در صورت اقدام آمریکا علیه نفتکشهای ایرانی، جمهوری اسلامی نیز دست به «اقدام متقابل» خواهد زد.
اطلاعات یک موسسه ردیابی حملونقل دریایی به نام «رفینیتیو ایکون» نشان میدهد پنج نفتکش حامل ۱.۵ میلیون بشکه سوخت ارسالی ایران به نامهای فورچون، فارست، پتونیا، فاکسون و کلاول طی دو هفته گذشته از کانال سوئز عبور کردهاند.
این گزارش می افزاید، قرار است این نفتکش ها طی دو هفته آینده به ونزوئلا برسند.
وزیر دفاع ونزوئلا روز چهارشنبه گفته است، وقتی این نفتکشها وارد منطقه ویژه اقتصادی ما شوند ، با کشتیها و هواپیماهای نیروهای مسلح خود از آنها استقبال میکنیم و از مردم ایران بخاطر همبستگی و همکاری شان تشکر خواهیم کرد.
ولادیمیر پادرینو در ادامه گفته است با وزیر دفاع ایران در تماس است .
خوان گوایدو که از سوی دهها کشور جهان از جمله آمریکا به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته شده است، روز چهارشنبه گفت، اقدام دولت نیکلاس مادورو برای واردات سوخت از ایران سند سوء مدیریت دولت او در صنعت نفت ونزوئلا است.
ظرفیت مجموع پالایشگاههای ونزوئلا در گذشته حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز بود ولی به دلیل سالها عدم سرمایهگذاری و از بین رفتن زیر ساختها٬ اکنون این ظرفیت به شدت کاهش یافته است.
خوان گوایدو همچنین گفته است حضور ایران در خاک ونزوئلا باعث نگرانیهایی در خصوص امنیت مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین شده است.
خوان گوایدو اضافه کرده است: مشاوران او معتقدند که دولت ونزوئلا بهای سوخت ارسالی از سوی ایران را با طلایی که از معادن ثبت نشده در نواحی جنگلی جنوب کشور استخراج میشود پرداخت میکند.
بهرهبرداری از این معادن به خاطر آلوده کردن منابع آب منطقه و تشدید درگیریهای مرگبار بین دستههای مسلح منطقه که بر سر گسترش قلمرو خود میجنگند از سوی مدافعان محیط زیست و فعالان حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است.
آقای گوایدو در بخش دیگری از سخنانش در یک میزگرد اینترنتی که توسط یک پژوهشکده آمریکایی برگزار شد، افزود: «دولت ونزوئلا با طلای خونینی که از این منطقه استخراج میشود پول بنزین و گازوئیل را میپردازد».