عبدالکریم سروش، متفکر دینی، در یادداشتی به محمود دولت آبادی، نویسنده ایرانی، در مورد ماجرای «انقلاب فرهنگی» پاسخ داد. ماجرایی که در روز ۲۲ اردیبهشت آغاز شد؛ زمانی که دولتآبادی در جمع حامیان میرحسین موسوی، در سخنانی به نقش سروش در انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت:«ما را پیر کردند و خواستند که بمیرانند.»
آيت الله على خامنه اى، رهبر جمهوری اسلامی، از مردم ايران خواست تا نامزدهايى را كه به گفته او مى خواهند در مقابل دشمنان تسليم شوند و آبروى ملت را ببرند انتخاب نکنند.
سازمان عفو بينالملل در نامهای به دبير شورای نگهبان، خواسته است این شورا از نامزدها و رایدهندگان حمایت کند. در این نامه عفو بینالملل از مقامهای ایرانی میخواهد به نامزدها اجازه دهند از حق آزادی بيان و اجتماعات در مبارزات انتخاباتی، به طور موثر برخوردار باشند.
«شمار زیادی از ناظران مسائل ایران، در درون و بیرون کشور، در این «بدبینی» شریکند که سکاندار دولت دهم -هر که باشد- با گرفتاریهای بزرگ اقتصادی درگیر خواهد شد...»؛ فریدون خاوند، تحلیلگر مسائل اقتصادی، در یادداشتی به بررسی میراث اقتصادی دولت نهم برای دولت آینده میپردازد.
نامزدهای سرشناس شرکتکننده در انتخابات، با تمام تلاش، سرگرم عرضه و تبلیغ سیاستها و دیدگاههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود هستند. اما در برابر تلاشهای نامزدها، مهمترین عامل تاثیرگذار در انتخابات، رایدهندگان هستند که میتوانند با شرکت کردن یا نکردن در انتخابات تمام نقشهها و تبلیغات نامزدها را بیاثر کنند.
شماره دوم روزنامه ياس نو، شنبه شب برای انتشار به چاپخانه ارسال شد، اما دبيرخانه هيات نظارت بر مطبوعات با ارسال نامه ای به محل چاپ اين روزنامه، جلوی انتشار آن را گرفت. جلوگيری از انتشار اين روزنامه با انتقاد ميرحسين موسوی، آخرين نخست وزير ايران و يکی از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری، مواجه شده است.
ستاد مير حسين موسوی، اعلام کرد که شاخه بسيج را راهاندازی کرده است. اين اقدام در پی بيانيه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر مجاز بودن فعاليت سياسی بسيجيان عادی و فعال، به استثنای بسيجيانی که پاسداران افتخاری هستند، صورت گرفته است.
سخنگوی شورای نگهبان، با اشاره به ثبت نام ۴۷۶ نفر در دهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که حدود یک چهارم از ثبتنامکنندگان داری محکومیتهای مختلف هستند.
کمتر از یک ماه مانده به دهمین انتخابات ریاستجمهوری ایران، اقتصاد، یکی از محورهای عمده حمله نامزدها به محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری کنونی ایران است.
عباسعلی کداخدايی روز جمعه گفت با پايان گرفتن فرصت پنجروزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحيت داوطلبان انتخابات رياست جمهوری، اين مهلت پنج روز تمديد شده است.
فرصت پنج روزه بررسی صلاحيت داوطلبان انتخابات رياست جمهوری روز جمعه به پايان رسيد، اما سخنگوی شورای نگهبان از تمديد اين دوره تا پنج روز آينده خبر داده است. وی همچنین گفته است که طبق قانون، نتيجه بررسی صلاحيت داوطلبان نامزدی در انتخابات رياست جمهوری قابل تجديدنظرخواهی نيست و بعد از اعلام شورای نگهبان، قطعی تلقی خواهد شد.
بسیاری معتقدند که جدای از مسائل سياسی و اجتماعی گوناگونی که در جريان مبارزات انتخاباتی دهمين دوره رياست جمهوری مطرح میشود، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از سیاستهای اقتصادی محمود احمدینژاد، بیش از هر چیز این موضوع هدف قرار دادهاند.
بیشتر