رهبر جمهوری اسلامی ایران در شهر بيجار کردستان، دولت محمود احمدی نژاد را «دولت خدمتگزار» معرفی کرد که به گفته او «به دنبال حل مسائل اقصی نقاط کشور است.» هرچند آیتالله خامنهای پیشتر نیز از دولت نهم حمایت کرده بود اما اینک تعریف از دولت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بیان میشود.
در حالی که ۲۴ روز تا برگزاری دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران باقی مانده است، محمود احمدی نژاد متهم شده است که با استفاده از امکانات دولتی در صدد خريد رای است.
در مجله اقتصادی این هفته در ادامه بررسی دیدگاه های اقتصادی نامزدهای مقام ریاست جمهوری و نگاهی میکنیم به سیاست های اقتصادی دولت آقای احمدی نژاد به عنوان یکی از نامزدها.
محسن رضایی، نامزد ریاست جمهوری ایران، در گفتوگویی در مورد آینده رابطه ایران و آمریکا گفت: « در صورت پیروزی در انتخابات نمیگذارم این فرصت خوب بین زمین و آسمان بماند.»
اکبر اعلمی را می توان يکی از معدود منتقدان سياسی درون حکومت دانست که در مجلس شورای اسلامی، سختترين انتقادها را از دولت محمود احمدی نژاد کرد. او خود همینک داوطلب نامزدی کرسی رياست جمهوری شده است.
عبدالکریم سروش، متفکر دینی، در یادداشتی به محمود دولت آبادی، نویسنده ایرانی، در مورد ماجرای «انقلاب فرهنگی» پاسخ داد. ماجرایی که در روز ۲۲ اردیبهشت آغاز شد؛ زمانی که دولتآبادی در جمع حامیان میرحسین موسوی، در سخنانی به نقش سروش در انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت:«ما را پیر کردند و خواستند که بمیرانند.»
آيت الله على خامنه اى، رهبر جمهوری اسلامی، از مردم ايران خواست تا نامزدهايى را كه به گفته او مى خواهند در مقابل دشمنان تسليم شوند و آبروى ملت را ببرند انتخاب نکنند.
سازمان عفو بينالملل در نامهای به دبير شورای نگهبان، خواسته است این شورا از نامزدها و رایدهندگان حمایت کند. در این نامه عفو بینالملل از مقامهای ایرانی میخواهد به نامزدها اجازه دهند از حق آزادی بيان و اجتماعات در مبارزات انتخاباتی، به طور موثر برخوردار باشند.
«شمار زیادی از ناظران مسائل ایران، در درون و بیرون کشور، در این «بدبینی» شریکند که سکاندار دولت دهم -هر که باشد- با گرفتاریهای بزرگ اقتصادی درگیر خواهد شد...»؛ فریدون خاوند، تحلیلگر مسائل اقتصادی، در یادداشتی به بررسی میراث اقتصادی دولت نهم برای دولت آینده میپردازد.
نامزدهای سرشناس شرکتکننده در انتخابات، با تمام تلاش، سرگرم عرضه و تبلیغ سیاستها و دیدگاههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود هستند. اما در برابر تلاشهای نامزدها، مهمترین عامل تاثیرگذار در انتخابات، رایدهندگان هستند که میتوانند با شرکت کردن یا نکردن در انتخابات تمام نقشهها و تبلیغات نامزدها را بیاثر کنند.
شماره دوم روزنامه ياس نو، شنبه شب برای انتشار به چاپخانه ارسال شد، اما دبيرخانه هيات نظارت بر مطبوعات با ارسال نامه ای به محل چاپ اين روزنامه، جلوی انتشار آن را گرفت. جلوگيری از انتشار اين روزنامه با انتقاد ميرحسين موسوی، آخرين نخست وزير ايران و يکی از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری، مواجه شده است.
ستاد مير حسين موسوی، اعلام کرد که شاخه بسيج را راهاندازی کرده است. اين اقدام در پی بيانيه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر مجاز بودن فعاليت سياسی بسيجيان عادی و فعال، به استثنای بسيجيانی که پاسداران افتخاری هستند، صورت گرفته است.
بیشتر