چالشهای موجود نشان میدهد که امکان توافق بین جمهوری اسلامی و دونالد ترامپ در کوتاهمدت خوشبینی مفرط است و چه بسا فاصله بین مواضع و اهداف دو طرف، زورآزمایی را گریزناپذیر کند.
روزی که بایدن پا به کاخ سفید گذاشت، حرفش این بود که میخواهد شکاف بزرگی را که در جامعه ایجاد شده، ببندد. چهار سال بعد اما نتیجهٔ انتخابات نشان داد که در این راه موفق نبوده است.
دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، در هفتههای آینده روند انتخاب کابینه و گزینش دیگر مقامات بلندپایه دولت خود را آغاز خواهد کرد.
پیامدهای حملهٔ احتمالی اسرائیل به ایران گروههای سیاسی و جامعهٔ مدنی ایران را به صفبندیهای متفاوتی واداشته، بهطوری که آن را با سه انگارۀ «برکت»، «فلاکت» یا «فرصت» تحلیل میکنند.
کشته شدن رهبر حماس در غزه پس از کشته شدن هنیه و نصرالله، حالا این پرسش را به جریان انداخته که چقدر احتمال دارد آنچه برای حزبالله و حماس رخ داد، در داخل ایران هم تکرار شود؟
در زمانی که دوباره اصلاحطلبان کنترل ظاهری قوه مجریه را در دست گرفتهاند، کشور بیش از هر زمان دیگری در آستانه جنگ با اسرائیل و در ادامه آمریکا قرار گرفته است!
حسن نصرالله در آخرین سخنرانیاش یک هفته قبل از مرگ، سخنانی به زبان آورد که نشان داد تا چه اندازه جنگ جدید و موقعیت نتانیاهو و عزم جدی او برای تغییر آن را دستکم گرفته است.
بازتاب سخنان و مواضع مسعود پزشکیان در نخستین سفر به نیویورک و سخنرانی در سازمان ملل، تناسب بسیاری با اتفاقات رخداده در انتخابات کمرونق ریاستجمهوری چهاردهم داشت.
جمشید اسدی در این یادداشت فرایند خانهدار شدن در ایران را با چند کشور دیگر ازجمله در خاورمیانه مقایسه کرده و به راه برونرفت از بحران مسکن در جمهوری اسلامی نیز پرداخته است.
دومین سالروز جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد فرصتی برای مرور بر تغییراتی است که حکومت بعد از سرکوب خونین و خشن جنبش «زن زندگی آزادی» در پیش گرفته است.
پیروزی پزشکیان آزمون جدیدی برای پروژه اصلاحطلبان حکومتی است. پرسش اینجاست که آیا بهبود سبک و سیاق حکمرانی و اقتصاد، بدون اصلاح ساختارها و یا بازسازی اعتماد جامعه قابل دستیابی است؟
انتخابات ریاستجمهوری ایران با نتایج شگفتانگیزی به پایان رسید. بر اساس آمار رسمی حداقل ۶۰ درصد از واجدان شرایط در دور اول و بیش از ۵۰ درصد در دور دوم انتخابات شرکت نکردند.
بیشتر