جمهوری اسلامی با مجموعه اشتباهات راهبردی طی سالهای طولانی و بهخصوص در سالهای اخیر، حالا خود را در موقعیتی قرار داده که خروج آسان و کمهزینه از آن بهنظر شدنی نمیرسد.
شاید روزی وضعیت حضور زنان ایران در ورزشگاهها برای تماشای فوتبال عادی و بدون گزینش و تبعیض شود. روزی که شاید، «دختر آبی» نام یک ورزشگاه زیبا شود.
بر اساس برخی برآوردهای غیررسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، حدود یک سوم افراد معتاد در کشور به مصرف شیشه روی آوردهاند.
چهار ماه پس از حملۀ اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و برجسته شدن ضعف بازدارندگی جمهوری اسلامی، حکومت ایران بار دیگر در وضعیتی مشابه قرار گرفته است، اما در ابعادی گستردهتر.
شش نامزدریاستجمهوری دربارۀ اینترنت و فیلترینگ هم حرفهای بسیار به زبان آوردهاند، اما سؤال این است که هرکدامشان برای تغییر وضع اینترنت چه در سر دارد و یا چه از دستش برمیآید؟
در میان هزاران نفری که سال ۱۳۶۰ در ایران اعدام شدند، نام یک نفر به دلیل سوابق و جایگاهش در روزنامهنگاری معاصر ایران متفاوت است؛ علیاصغر امیرانی.
چه چیزی تغییر کرده که اصلاحطلبان میخواهند در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند؟ تغییری در رویههای آنها به وجود آمده یا در سازوکار سیاست؟
پس از مرگ ابراهیم رئیسی، روند برگزاری انتخابات زودهنگام آغاز شد و در اولین مرحله ۸۰ نفر بهدلیل ثبتنام و همانجا وعدههای انتخاباتی اولیهٔ خود را به مدت پنج دقیقه ارائه دادند.
این رأیگیری فرصتی برای بررسی وضع سیاسی ایران است که آیا شکاف حکومت-ملت کماکان برقرار است یا تحتتأثیر تلاشها برای ایجاد همدلی نسبت به مرگ رئیسی ممکن است دستخوش دگرگونی محدود شود.
حکومت ایران بهدنبال ساختن اسطوره از کسی است که در حافظهٔ بخش گستردهای از ایرانیان به «آیتالله اعدام» مشهور است. این یادداشت وجوهی از این پروژهٔ جمهوری اسلامی را بررسی میکند.
ترکیب غالب مجلس را تندروها تشکیل دادهاند و میتوان آن را افراطیترین مجلس بعد از انقلاب و درعین حال مطلوبترین برای رهبر حکومت بهلحاظ استبدادی و تضعیف نهادهای انتخابی توصیف کرد.
انتخابات مرحلۀ دوم مجلس دوازدهم قرار است ۲۱ اردیبهشت برگزار شود. این در حالی است که آمار رسمی وزارت کشور نشان میدهد مشروعیت انتخاباتی جمهوری اسلامی کاهش چشمگیری داشته است.
بیشتر