نگاه فریدون خاوند: انقلاب اسلامی ایران که ۴۲ سال از پیروزی آن میگذرد، در جهانی روی داد که شکلبندی اقتصادی آن شباهت چندانی با آنچه امروز میبینیم نداشت.
فساد گسترده و سیستماتیک ایران را در جایگاهی شرمآور در طبقهبندی «شفافیت بینالمللی» قرار داده و این جایگاه هیچگاه با اعتراض یا تکذیب چهرههای شاخص جمهوری اسلامی روبهرو نشده است.
نسخه بهروز شده گزارش صندوق بینالمللی پول زیر عنوان «چشماندازهای اقتصاد جهانی»، که ۲۶ ژانویه منتشر شد، آمیزهای است از امید و تردید در مورد رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲.
نگاه فریدون خاوند: در حال حاضر بازار ارز ایران یکی از متلاطمترین دورههای بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی را از سر میگذراند و بازیگران عمده آن در سردرگمی کامل به سر میبرند.
نگاه فریدون خاوند: آیا لایحه بودجه ۱۴۰۰ بهتعبیر رئیس کمیسیون تلفیق مجلس یک «مریض بدحال اورژانسی» است یا آنگونه که رئیسجمهور میگوید، «کاری بزرگ» است و دولت از آن دفاع خواهد کرد؟
توصیف سال ۲۰۲۰ کار آسانی نیست. در تاریخ تمدن نه بیماری همهگیر جنبه استثنایی دارد و نه بحران اقتصادی، ولی اینکه کرونا توانسته باشد چرخ فعالیت را در جهان از نفس بیندازد تازگی دارد.
۱۰ مورد از تأثیرگذاری کرونا بر شکلبندی روابط بینالمللی و رقابت بین قدرتها با این تأکید که این تنها مشتی از خروار است و پیامدهای این رویداد در آینده بیشتر شناخته خواهد شد.
اصولاً مجلس ایران خود را از «بازی» بررسی و تصویب بودجه حذف کرده، کار به دست «شورای سران» افتاده و همین شورا، با مجوزهایی که به دولت داده، زمینه اوجگیری نرخ تورم را فراهم کرده است.
حسن روحانی که با شعار گشودن قفلها به ریاستجمهوری رسید، در ماههای پایانی بار شکستی سنگین و تحقیرآمیز را بر دوش میکشد. واپسین لایحه بودجه او آینه تمامنمای این ناکامی بزرگ است.
نگاه فریدون خاوند: پیدایش انواع گوناگون واکسن علیه ویروس کرونا کفه را به سود کدام یک از دو جریان مخالف و هوادار فرآیند جهانی شدن سنگینتر خواهد کرد؟
نگاه فریدون خاوند: از قرار معلوم لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیمه آذرماه ارائه خواهد شد. ولی بر اساس آمار مقدماتی، به نظر میرسد که تراژدی بودجه ۹۹ در نخستین سال قرن ۱۵ خورشیدی تکرار میشود.
بهرغم کسری نجومی بودجه، دولت جمهوری اسلامی هزینههای مالی خود بهویژه هزینههای جاری و حقوق کارمندان و بازنشستگان را از چه منابعی تأمین کرده است که درباره آن اطلاعرسانی نمیکند؟
بیشتر